Jurgen Bakelants met zijn advocaten, meesters Tessa De Cuis, Sam Vlaminck en Johan Van Genechten.
Volledig scherm
PREMIUM
Jurgen Bakelants met zijn advocaten, meesters Tessa De Cuis, Sam Vlaminck en Johan Van Genechten. © BELGA

ASSISEN. Jurgen Bakelants bekent dat het verhaal van de ripdeal op de parking van het ziekenhuis verzonnen was: “Ik viel Raymond aan, ook al had hij me niets misdaan.”

Antwerpen/Stabroek2,5 uur lang voelde assisenvoorzitster Van Kelst Jurgen Bakelants vrijdag aan de tand. Het resultaat van haar verhoor was een kleurrijk, maar eveneens schokkend beeld van het leven van een bijzonder getroubleerde jongeman. “Is het correct als ik zeg dat u niet bepaald uit een warm nest komt, meneer Bakelants?” - “Dat klopt, mevrouw.” Het meest opvallende was wellicht de bekentenis over de ripdeal op de parking van het Middelheimziekenhuis. “Die ripdeal heb ik verzonnen. Ik werd woest en viel Raymond aan.”

  1. Van een hamburgerfestival tot de beste plekjes om vintage te shoppen: vier tips van onze lifestylejournalist voor juni
    PREMIUM

    Van een hamburger­fes­ti­val tot de beste plekjes om vintage te shoppen: vier tips van onze lifestyle­jour­na­list voor juni

    Antwerpen is dé lifestylestad van ons land: elke week valt er wel wat nieuws te beleven op vlak van mode, restaurants en bars, shoppen of andere vrijetijdsbesteding. Onze journalist geeft vanaf nu elke maand vier tips over wat je niet gemist mag hebben in Antwerpen: van de nieuwste hype ‘rhythm cycling’ tot nieuwe restaurants die je bezocht moet hebben.
    Antwerpen