Op de vierde dag van zijn proces werd Miquel Bouterse (38) geconfronteerd met de taaie pleidooien van het parket en de advocaten van de burgerlijke partij.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de vierde dag van zijn proces werd Miquel Bouterse (38) geconfronteerd met de taaie pleidooien van het parket en de advocaten van de burgerlijke partij. © BELGA

ASSISEN. “Je moet al een speciaal karakter hebben om zoveel te liegen en het zo lang vol te houden.” Procureur-Generaal en advocaten nagelen Miquel Bouterse aan het kruis.

Antwerpen/Grobbendonk“Geen enkele mens verdient het om doodgeschoten te worden opdat andere mensen drugswinsten kunnen maken.” Procureur Sobrie gaf donderdagochtend met een paar zinnetjes een menselijke gedaante aan Ronalds Brakmanis, de drugscrimineel die het slachtoffer werd van Miquel Bouterse (38). Dat Bouterse hem uit paniek zou hebben doodgeschoten, lijkt hem en de advocaten zeer onwaarschijnlijk. “U schoot in zijn been, zette nog een stap naar voren en vuurde nog een keer in zijn buik. Waar is dan de paniek?”