BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ASSISEN. “Je hebt nuchtere Jurgen en hyperagressieve Jurgen die gebruikt heeft”: moraliteitsgetuigen schetsen ontnuchterend beeld van Jurgen Bakelants

Antwerpen/StabroekJurgen Bakelants is een gouden gast en erg behulpzaam, maar wel alleen als hij niet gebruikt heeft. Dat lijkt de samenvatting te zijn van de moraliteitsgetuigen die vandaag Bakelants’ persoonlijkheid kwamen beschrijven. Nochtans heeft hij in zijn leven tientallen strafbare feiten gepleegd, waaronder overvallen, en verzamelde hij in de gevangenis een bijna legendarisch dik tuchtdossier. “273 tuchtmeldingen op vier jaar tijd is hoogst uitzonderlijk.”

 1. Ex-manager van chemisch bedrijf bestelt duizenden liters mazout terwijl firma die niet nodig heeft: “Hij stelde tientallen valse facturen op”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Ex-manager van chemisch bedrijf bestelt duizenden liters mazout terwijl firma die niet nodig heeft: “Hij stelde tientallen valse facturen op”

  Het Antwerps parket heeft maandagochtend twee jaar cel met uitstel geëist tegen Werner O. De voormalige plantmanager van een chemisch bedrijf in de Antwerpse haven wordt door zijn vroegere werkgever ervan beschuldigd talloze facturen te hebben vervalst voor producten, zoals mazout, die het bedrijf helemaal niet nodig had. Zo zou hij buiten de boekhouding om duizenden euro’s illegaal hebben gestolen van het bedrijf.
 2. Familierechtbank in Antwerpen wil strijd in familiale conflicten verminderen: “Kinderen kunnen even zwaar getraumatiseerd zijn als bij fysiek geweld”
  Antwerpen

  Familie­recht­bank in Antwerpen wil strijd in familiale conflicten verminde­ren: “Kinderen kunnen even zwaar getraumati­seerd zijn als bij fysiek geweld”

  De familierechtbank in Antwerpen wil familiale conflicten op een andere manier oplossen. Een pleitzitting, waarbij ouders lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, wakkert de strijdlust alleen maar aan en daar zijn de kinderen vaak de dupe van. De voorzitter van de rechtbank en de stafhouder van de balie van advocaten hebben nu een charter ondertekend, waarin ze zich engageren om op zoek te gaan naar duurzame oplossingen, oftewel: praten boven pleiten.