Procureur-generaal ontlokte met zijn vraag een opvallende verklaring van Cynthia D., hoewel onduidelijk blijft hoeveel ervan klopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Procureur-generaal ontlokte met zijn vraag een opvallende verklaring van Cynthia D., hoewel onduidelijk blijft hoeveel ervan klopt. © BELGA

ASSISEN. “Ik word bedreigd en voor mijn eigen moeder ben ik dood en begraven”: Voormalige vriendin Jurgen Bakelants geeft opvallende getuigenis

Antwerpen/Stabroek“Dit weekend zijn er mensen aan mijn deur geweest om mij te vertellen dat ik niets mocht zeggen op het proces.” De verklaring die Cynthia D. dinsdagmiddag in het assisenhof gaf, was op zijn zachtst gezegd spraakmakend. Volgens haar wordt ze al geruime tijd bedreigd om vooral niet te veel informatie te geven over wat er die februariavond in 2018 is gebeurd. Hoeveel er van haar verhaal klopt? Dat is nog niet duidelijk. “Mijn kinderen moeten naar de psycholoog.”

 1. Eens iets anders dan Werchter of Tomorrowland? Ontdek hier alle zomerfestivals in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eens iets anders dan Werchter of Tomorrow­land? Ontdek hier alle zomerfesti­vals in de provincie Antwerpen

  Drie weekends Tomorrowland, twee weekends Pukkelpop, vier (vier?) weekends Werchter en dan nog eens een extra festival door Tomorrowland en Werchter samen. Het lijkt wel alsof de drie groten van ons land de festivalzomer willen kapen. Maar dat wil niet zeggen dat middelgrote festivals en evenementen zich daar zomaar bij neerleggen. Een bloemlezing van wat er deze zomer zoal in de provincie Antwerpen te beleven valt. Want er bestaat wel degelijk meer dan de Tomorrowlands en Werchters van deze wereld.
 2. Tom Lanoye hekelt extreemrechts geweld op herdenking vermoorde militanten op Operaplein: “Waarom eren we nu pas de helden van het verzet?”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Tom Lanoye hekelt extreem­rechts geweld op herdenking vermoorde militanten op Operaplein: “Waarom eren we nu pas de helden van het verzet?”

  In zijn typische stijl bracht topauteur Tom Lanoye (63) zaterdagnamiddag een hulde aan Albert Pot en Theo Grijp, twee jonge syndicalisten die in de nacht van 22 op 23 mei in 1936 vermoord werden door een verkiezingskandidaat van het extreemrechtse Realisme. Hun begrafenis werd een massademonstratie tegen het fascisme en zou tot de grootste staking ooit in ons land leiden. Voor Lanoye markeert de gedachtenis van de verzetsstrijders vandaag nog maar het begin: “Er lijkt eindelijk een ommeslag te komen in onze herdenkingstraditie.”