“Enkel in de nacht voor de feiten heb ik dat gedaan, maar in de laatste uren voor de schietpartij niet.” Jonas V. ontkende, ondanks de vaststellingen van de toxicoloog, dat hij cannabis had genomen in de uren voordat hij zijn vader ombracht.
Volledig scherm
PREMIUM
“Enkel in de nacht voor de feiten heb ik dat gedaan, maar in de laatste uren voor de schietpartij niet.” Jonas V. ontkende, ondanks de vaststellingen van de toxicoloog, dat hij cannabis had genomen in de uren voordat hij zijn vader ombracht. © JVDS

ASSISEN. “Hij had soms nachtmerries waarin hij zijn vader de keel oversneed.” Onderzoeksrechter herkende klassieke kenmerken van intrafamiliaal geweld in Jonas’ gezin

Antwerpen/EssenVolgens Jonas V. had hij op de dag van de feiten geen andere keuze meer. Zijn vader moest en zou dood, anders zou het geweld jegens zijn moeder nooit stoppen. Zodoende vuurde hij vijf kogels op Adel Mabrouk af, waarvan er twee zijn hersenen doorboorden. Een vrij duidelijke doodsoorzaak, aldus de wetsdokter. Bovendien fantaseerde Jonas naar eigen zeggen al enkele jaren over het ombrengen van zijn vader. “Hij had soms nachtmerries waarin hij hem de keel oversneed.” 

  1. Chatberichten nekken criminelen die aanslagen pleegden voor drugsmilieu: “Schiet uw magazijn leeg op de deur, en stuur foto als bewijs”
    PREMIUM

    Chatberich­ten nekken criminelen die aanslagen pleegden voor drugsmili­eu: “Schiet uw magazijn leeg op de deur, en stuur foto als bewijs”

    Deurne stond eind augustus 2020 in rep en roer na maar liefst zeven aanslagen met granaten en kalasjnikov. Burgemeester De Wever stuurde zijn Bearcat en veel politie de straat op. De daders bleven onvindbaar. Tot de chatdienst Sky ECC werd gekraakt, en de berichtjes de speurders naar de criminelen leidden. Hoofdverdachte Mohamed El H. riskeert 6 jaar cel.