Volgens Kris Luyckx (links) is de idee dat Emre en Ozan Mehmet en Nihat hebben uitgelokt belachelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens Kris Luyckx (links) is de idee dat Emre en Ozan Mehmet en Nihat hebben uitgelokt belachelijk. © BELGA

ASSISEN. “Donald Trump kan niet beter liegen dan u, meester”: advocaten nabestaanden sluiten de rangen tegen pleidooi van uitlokking

AntwerpenDat Emre en Ozan Sögütlü beschuldigde Mehmet Yavuz zouden hebben uitgelokt door de ramen van de Turkubar en het restaurant in te slaan, blijft voor de advocaten van de familie een absurditeit. Meester Vermassen haalde zelfs aan dat Emre, toen hij Mehmets wapen wilde afpakken, technisch gezien handelde uit wettelijke verdediging. Dat de verdediging ook in het geval van Fatih D. de uitlokking pleit, gaat zijn verstand te boven. “En dat het hier niet om een executie ging omdat Mehmet enkel in de ledematen heeft geschoten bij Ozan. Excuseer, Emre is wel door zijn hoofd geschoten. Is het hoofd nu ook een ledemaat?”

 1. In Antwerpse tunnels wordt systematisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunningen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”
  ANTWERPEN

  In Antwerpse tunnels wordt systema­tisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunnin­gen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”

  Voor het droog houden van tunnels is de aanhoudende droogte en het zakken van het grondwaterpeil voor de verandering wél goed nieuws. Toch wordt er in Antwerpen systematisch te veel grondwater opgepompt om tunnels als Kennedy en Sint-Anna watervrij te houden. De stad en de Vlaamse milieu-inspectie tikken het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer - dat de tunnels beheert - op de vingers en vragen een globaal actieplan.
 2. TERRASTIP. Het Leienpaleis in Antwerpen: Verborgen neoclassicistische parel aan het Stadspark
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  TERRASTIP. Het Leienpa­leis in Antwerpen: Verborgen neoclassi­cis­ti­sche parel aan het Stadspark

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken. Hier kom je te weten welk terras het ontdekken waard is deze zomer. Van koffieshop tot ijsjestent en van brasserie tot fine dining. Met deze week verborgen parel in het hart van de Koekenstad: het prachtige Leienpaleis, waar je naast cultuur opsnuiven ook kan genieten van een gezellige bar en restaurant met erg verzorgde gerechten en bovenvriendelijke bediening.