Fred Wittig gooide tot twee keer toe zijn hoofdtelefoon, waarmee hij de vertalingen van de gerechtstolken kan beluisteren, opzij.
Volledig scherm
PREMIUM
Fred Wittig gooide tot twee keer toe zijn hoofdtelefoon, waarmee hij de vertalingen van de gerechtstolken kan beluisteren, opzij. © Belga

ASSISEN. Beschuldigde van moord op Steve Huypens hult zich in stilzwijgen: “Wat er gebeurd is? Vraag dat maar aan mijn advocaat”

AntwerpenZou Fred Wittig (57) de moord op autohandelaar Steve Huypens (38) uit Schilde na dertien jaar dan toch bekennen? Veel hoop koesterden de nabestaanden op de eerste dag van het assisenproces tegen de Duitse crimineel, die in zijn geboorteland al levenslang kreeg voor een gelijkaardige moord, niet. En gelijk kregen ze. Wittig – zichtbaar geïrriteerd door de taalbarrière – weigerde tijdens zijn verhoor ook maar iets te zeggen over wat er in de herfst van 2007 in de autohandel van het slachtoffer gebeurd is. “Zijn houding is laf en ronduit arrogant”, reageert Steves moeder.  

 1. Parket vordert 40 maanden cel tegen boekhouder die 5,4 miljoen stal van Studio 100
  PREMIUM
  Antwerpen

  Parket vordert 40 maanden cel tegen boekhouder die 5,4 miljoen stal van Studio 100

  Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend 40 maanden celstraf, 16.000 euro boete en een beroepsverbod van 10 jaar gevorderd tegen Maarten S. (47). Tussen 2005 en 2016 was S. de boekhouder van Studio 100 en een financiële vertrouwenspersoon van Gert Verhulst en Hans Bourlon. Van die delicate en vertrouwelijke positie heeft hij volgens de procureur gedurende 11 jaar schandelijk misbruik gemaakt. “Zijn oplichting en fraude waren ingegeven door een ongebreidelde honger naar luxe en moeten dus beschouwd worden als zeer laakbaar.”
 1. Boudewijnskerke: zeventig huisnummers voor 'n handvol huizen
  Play

  Boudewijns­ker­ke: zeventig huisnum­mers voor 'n handvol huizen

 2. Zo wordt er getest in het Covid-lab van ADRZ
  Play

  Zo wordt er getest in het Covid-lab van ADRZ