Arne Van Damme (29) is al zeven weken ziek door het coronavirus en roept op tot meer dataverzameling over het herstel.
Volledig scherm
PREMIUM
Arne Van Damme (29) is al zeven weken ziek door het coronavirus en roept op tot meer dataverzameling over het herstel. © rv

Arne (29) is al zeven weken ernstig ziek door corona: “Herstelperiode is oneindig lang en patiënten worden amper opgevolgd”

Arne Van Damme (29) uit Wilrijk vertoonde in maart de eerste symptomen van het coronavirus. Anderhalve maand later heeft hij nog steeds last van ernstige klachten, en test hij positief op de ziekte. Wegens een gebrek aan voldoende officiële informatie over het herstel van langdurig Covid-19-zieken, haalt hij informatie bij lotgenoten. “Het is jammer dat herstellende patiënten amper door de officiële instanties worden bevraagd. Ik wil wetenschappers aansporen om meer data over het coronaherstel te verzamelen en delen.”

  1. Zoo Antwerpen verwelkomt begin juli twee Afrikaanse witte neushoorns: “Zonder de inspanningen van dierentuinen zou deze soort niet meer bestaan”

    Zoo Antwerpen verwelkomt begin juli twee Afrikaanse witte neushoorns: “Zonder de inspannin­gen van dierentui­nen zou deze soort niet meer bestaan”

    Begin juli verwelkomt de Zoo Antwerpen voor het eerst in decennia opnieuw twee neushoorns. Het gaat om twee mannetjes die overkomen uit een andere Europese zoo. De kolossale dieren zijn een buitenkans voor de Antwerpse wetenschappers van de zoo om de dieren te bestuderen. Voor de komst van de twee neushoorns moet het voormalige Rundergebouw wel volledig aangepast worden: een stevige betonnen vloer en hekwerk zijn nodig en ook de toegangspoorten moeten verhoogd en verbreed worden.