De nieuwe aanbouw aan Het Steen in Antwerpen kan niet op veel lof rekenen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe aanbouw aan Het Steen in Antwerpen kan niet op veel lof rekenen. © Klaas De Scheirder

Architecten van ‘betonnen bunker’ aan Het Steen blijven 100 procent achter hun ontwerp staan: “Oordeel niet over een project dat nog niet af is”

Antwerpen“Ze hebben Het Steen verminkt met die betonnen bunker.” “Zelfs een fermette op de Akropolis is minder schandelijk dan dit.” “Een blokkendoos naast een historisch gebouw, daar had beter over nagedacht moeten worden.” Het zijn maar enkele reacties op de nieuwe aanbouw aan Het Steen in Antwerpen, waar binnenkort een cruiseterminal en bezoekers- en onthaalcentrum komt. Brugs-Brussels architectenbureau NoAarchitecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, en vindt het jammer dat er zoveel negatieve reacties komen. “Het woord ‘mooi’ is een relatief begrip, maar deze heisa hadden we niet verwacht.”

  1. “Geboorteplek van Antwerpen is verminkt”: oud-burgemeester niet te spreken over nieuwe ‘blokkendoos’ aan Het Steen
    PREMIUM
    Antwerpen

    “Geboorte­plek van Antwerpen is verminkt”: oud-burgemees­ter niet te spreken over nieuwe ‘blokken­doos’ aan Het Steen

    De nieuwe aanbouw aan Het Steen, het oudste gebouw van Antwerpen, wekt bij veel Antwerpenaren afkeer op. Er verrijst momenteel een moderne, grijze nieuwbouw naast de historische burcht. De nieuwbouw zal dienst doen als cruiseterminal, Het Steen zelf als bezoekers- en onthaalcentrum. “Een blokkendoos naast een historisch gebouw, daar had beter over nagedacht moeten worden”, aldus stadsgids Tanguy Ottomer. Ook Bob Cools is niet te spreken over de nieuwbouw: “Ze hebben het Steen verminkt met die betonnen bunker.”