Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Baert Marc

Arbeider wast handen met benzine terwijl hij rookt: doeken schieten in brand

Een 22-jarige arbeider die aan het werk was op een werf in de Molenstraat, heeft zichzelf ei zo na in brand gestoken. Hij waste per ongeluk zijn handen met benzine. Omdat hij ondertussen aan het roken was, vatten de natte doeken brand.

Op een werf aan de Molenstraat ontstond vrijdagmiddag rond 13 uur een kleine brand. In een appartementsgebouw in verbouwing wilde één van de werkmannen zijn handen wassen na een klus. Hij gebruikte daar enkele doeken voor en wat hij dacht water te zijn. De bus die hij nam om de handen te spoelen, bevatte geen water maar benzine. Omdat het slachtoffer een sigaret aan het roken was, vatten de intussen natte doeken met benzine vuur. De man zelf had als bij wonder geen verzorging nodig. Er was wel lichte schade aan een net geplaatste vensterdeur.

 1. Coronavirus: Universiteit Antwerpen neemt extra maatregelen voor personeel in risicogebieden,
scholen gaan maandag gewoon open

  Coronavi­rus: Universi­teit Antwerpen neemt extra maatrege­len voor personeel in risicogebieden, scholen gaan maandag gewoon open

  De Universiteit Antwerpen heeft vrijdag een reeks maatregelen en aanbevelingen gecommuniceerd aan haar personeel om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te vertragen. Personeelsleden die (professioneel) naar een risicogebied zouden moeten reizen, krijgen daarvoor enkel de toelating na goedkeuring door de Commissie Risicobestemmingen. Voor studenten worden geplande reizen naar de risicogebieden voorlopig niet toegelaten. De Antwerpse scholen zijn maandag gewoon geopend.
 2. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.