Jef Dupain beschermt bonobo's en okapi's in Congo
Volledig scherm
PREMIUM
Jef Dupain beschermt bonobo's en okapi's in Congo © Antwerp Zoo Foundation, Jonast Verhulst

Antwerpse Zoo stampt bonobo- en okapiproject in Congo uit de grond: “Habitat wordt steeds kleiner door ontbossing en stropers”

AntwerpenDe Antwerpse Zoo zet zich sinds 2019 in voor de bescherming van bonobo’s en okapi’s in Congo. Jef Dupain, directeur van het Antwerp Zoo Foundation, strijdt er ter plaatse voor het behoud van twee natuurgebieden en het tegengaan van stropers. Dat doet hij in overleg met de lokale bevolking. “We zijn ervan overtuigd dat een landschap zowel ecologisch sociaal als economisch leefbaar kan zijn.”

 1. Atlas Copco ontslaat Vlaams Belang-raadslid dat Lamkel Zé “mensaap” noemde
  Wilrijk

  Atlas Copco ontslaat Vlaams Be­lang-raads­lid dat Lamkel Zé “mensaap” noemde

  Wilrijks districtsraadslid Werner De Gres (Vlaams Belang), die op Facebook voetballer Didier Lamkel Zé een “mensaap” noemde, is ontslagen bij Atlas Copco. “Racisme kent geen plaats binnen ons bedrijf”, zegt Atlas Copco. De Gres, die bij de compressorengigant uit Wilrijk 28 jaar als arbeider aan de slag was, is te aangeslagen om te reageren. Eerder deze week zette Vlaams Belang De Gres al op non-actief.
 2. Plantaardig restaurant WILD'n opent de deuren in hotel Sapphire House: “Het eerste restaurant dat plantaardige high-end gastronomie brengt in Antwerpen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Plantaar­dig restaurant WILD'n opent de deuren in hotel Sapphire House: “Het eerste restaurant dat plantaardi­ge high-end gastrono­mie brengt in Antwerpen”

  Chic gaan eten, maar dan volledig plantaardig? Het kan vanaf vandaag bij WILD’n, het nieuwe restaurant van sterrenchef Bart De Pooter in vijfsterrenhotel Sapphire House Antwerp. Op het menu staan onder andere koolblad met paddenstoelenbouillon en gerookte knolselder of kweepeer met kokos, koji chocolade en aardpeer. “Verschillende internationale collega’s bewezen het al: groenten centraal zetten op het menu wérkt.”