De Antwerpse Adie Timmermans heeft naar eigen zeggen 'een verhouding' met chimpansee Chita.
Volledig scherm
De Antwerpse Adie Timmermans heeft naar eigen zeggen 'een verhouding' met chimpansee Chita. © ATV

Antwerpse Zoo legt bezoekster ‘contactverbod’ op: “Dat beest houdt van mij, en ik van hem”

De Zoo van Antwerpen heeft een van haar vaste bezoekers in een brief gevraagd om het contact met chimpansee Chita te beperken. Adie Timmermans betreurt het ‘contactverbod’, zo getuigt ze aan onze krant. “Dat beest houdt van mij en ik van hem. Ik heb niets anders meer, waarom nemen ze me dat af?”  

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Eresaluut aan Antwerp: “Met die supporters forceer je al eens makkelijker een mirakel of twee”
  PREMIUM

  Eresaluut aan Antwerp: “Met die supporters forceer je al eens makkelij­ker een mirakel of twee”

  Nee, die loepzuivere trap van Toby Alderweireld en de aardschok van 7 op de schaal van Richter in Deurne en omstreken: daar kun je ook als Beerschot-supporter niet onbewogen bij blijven. Toby verloste na 66 jaar niet enkel Antwerp, maar ook een stad die na sportief overwicht tussen de twee wereldoorlogen - zeven titels voor Beerschot, twee voor Antwerp - de scepter moest laten aan Brussel, Luik en Brugge. Erger nog: Lier, Mechelen, Beveren, Gent en Genk pakten titels waar we in Antwerpen van bleven dromen.
  Antwerpen
 3. Vijf jaar cel gevraagd voor horecabaas die verdacht wordt van verkrachting student (19)
  PREMIUM
  UPDATE

  Vijf jaar cel gevraagd voor horecabaas die verdacht wordt van verkrach­ting student (19)

  In de Antwerpse rechtbank heeft het Openbaar Ministerie een celstraf van vijf jaar met uitstel gevraagd voor Ladislas L. (34). De ondernemer wordt beschuldigd van de verkrachting van een student van 19 jaar oud. Hij is actief in de Antwerpse horeca, maar ook in Gent is de man geen onbekende. In beide steden met torenhoge ambities én stijl, maar ook met veel discussies met de ordediensten.
  Antwerpen