Toeval of niet: nét vandaag meerde de Bolette van Fred. Olsen Cruise Lines aan in Antwerpen. Het cruiseschip is 238 meter lang, kan 1338 passagiers vervoeren en heeft een 615 koppige bemanning aan boord.
Volledig scherm
Toeval of niet: nét vandaag meerde de Bolette van Fred. Olsen Cruise Lines aan in Antwerpen. Het cruiseschip is 238 meter lang, kan 1338 passagiers vervoeren en heeft een 615 koppige bemanning aan boord. © Stad Antwerpen

Antwerpse toeristische sector krabbelt recht na lastige coronajaren

AntwerpenNa twee moeilijke jaren - corona, weet je wel - krabbelt de Antwerpse toeristische sector voorzichtig recht. De stad telde vorig jaar in totaal zo’n 6,8 miljoen dagtoeristen, van wie opvallend veel uit Nederland afkomstig. Het cruisetoerisme beleefde dan weer een serieuze dip: aan de nagelnieuwe terminal aan Het Steen meerden in 2021 ‘amper’ 36.500 passagiers aan.

 1. UITGETEST. Rhythm cycling, de nieuwste hype in sportland: “Opzwepende beats, roze neonlichten en zwetende lijven... We wanen ons in een dansclub op een zaterdagnacht”
  PREMIUM

  UITGETEST. Rhythm cycling, de nieuwste hype in sportland: “Opzwepende beats, roze neonlich­ten en zwetende lijven... We wanen ons in een dansclub op een zaterdag­nacht”

  Noem rhythm cycling, de nieuwe rage onder de sporters, niet zomaar spinning: de focus ligt niet per se op fietsprestaties of calorieën tellen, maar wel op de beats van de muziek én jezelf helemaal verliezen in het moment. “Rhythm cycling is bijna therapie voor sommige mensen. Het heeft alvast mijn leven veranderd", zegt instructeur Aldwin. Onze journaliste deed de test. “Ritmisch op onze billen en vervolgens in onze handen klappen: dit is dansen op een fiets.”
  Antwerpen
 2. Hind El Jadid onthult gedicht tijdens jaarlijkse Terlopleinfeesten op 9 en 10 juni

  Hind El Jadid onthult gedicht tijdens jaarlijkse Terloplein­fees­ten op 9 en 10 juni

  De jaarlijkse Terlopleinfeesten in Borgerhout vinden dit jaar plaats op 9 en 10 juni. De feesten moeten laten zien wat de buurt te bieden heeft: je kunt er spelen en sporten, buurtorganisaties stellen zich voor en zorgen voor eetkraampjes, de bar en het terras van Pleinhuis Zermatt zijn doorlopend open en dj’s zorgen de hele dag voor muziek. Op vrijdag 9 juni wordt ook een nieuw gedicht onthuld van Hind El Jadid.
  Borgerhout