Om zich in de kijker te spelen, hebben de Antwerpse Stadsgidsen zaterdag voor 12 groepen gratis rondleidingen gegeven.
Volledig scherm
Om zich in de kijker te spelen, hebben de Antwerpse Stadsgidsen zaterdag voor 12 groepen gratis rondleidingen gegeven. © Dirk Laenen

Antwerpse stadsgidsen geven gratis rondleidingen: “Ludieke actie tegen opkomst van ‘free guides’”

In Antwerpen hebben gediplomeerde stadsgidsen zaterdag gratis rondleidingen gegeven. Met de stunt willen ze op een ludieke manier de opkomst van de zogenaamde ‘free guides’ aankaarten. “Gratis? Zij gaan met méér centen dan wij naar huis.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Antwerpse Handelsbeurs vanaf dit weekend open voor publiek
  PREMIUM

  Antwerpse Handels­beurs vanaf dit weekend open voor publiek

  Antwerpenaren hebben er lang op moeten wachten, maar dit weekend is het eindelijk zover: de Antwerpse Handelsbeurs gaat weer open voor het grote publiek. Na jaren van restauratiewerken werd het monument eind 2019 opnieuw in haar oude glorie hersteld, maar tot nu toe kon je er enkel terecht in restaurant Fiera of tijdens evenementen. Vanaf zaterdag kan iedereen er weer binnenwandelen van 10 tot 18 uur, en dat blijft zo tot eind augustus.
 2. Twaalf Antwerpse illustratoren maken 'knuffelkaartjes' ten voordele van Welzijnsschakels

  Twaalf Antwerpse illustrato­ren maken 'knuffel­kaart­jes' ten voordele van Welzijns­scha­kels

  Twaalf Antwerpse illustratoren hebben voor het project ‘Hallo, hoe gaat het?’ elk een postkaartje gemaakt in het thema ‘knuffelen’. Daarmee wil initiatiefnemer Lieven Fieremans in de ‘anderhalvemetermaatschappij’ toch nog de mogelijkheid geven om een soort van knuffel te geven aan elkaar, ook al is het dan per postkaart. De opbrengst van de kaartjes gaat volledig naar de strijd tegen armoede via Welzijnszorg.
 3. Op pad met Lynn, verzorgster van de nijlpaarden in de Antwerpse Zoo: “Ze zien er lief uit, maar zijn dodelijk gevaarlijk”
  PREMIUM

  Op pad met Lynn, verzorg­ster van de nijlpaar­den in de Antwerpse Zoo: “Ze zien er lief uit, maar zijn dodelijk gevaarlijk”

  We hebben de dieren van de Zoo lang moeten missen. Tijdens de lockdown bleven de verzorgers van onze Antwerpse trots wél trouw op post. Zij geven ons nu een unieke kijk achter de verblijven. In de eerste aflevering doken we mee met verzorger Thomas het aquarium in, daarna vertelde Erik vol passie over de reptielen. Vandaag gaan we op pad met Lynn Van Steenvoort, verzorgster van de nijlpaarden, tapirs en antilopen.