Volledig scherm
Vorige week donderdag verzamelden de Antwerpse scholieren op de Groenplaats © Laenen

Antwerpse scholieren organiseren opnieuw mars voor het klimaat

Antwerpse scholieren zullen ook morgen opnieuw de straat optrekken voor een beter milieu. Ze zullen verzamelen op het Operaplein om 14 uur om in mars richting de Groenplaats te wandelen. “We kozen vorige week voor een lokale actie, en met succes: er vond een gesprek plaats met de schepenen Jinnih Beels en Tom Meeuws. Hier werd de hand gereikt om samen te werken met jongeren vanuit heel Antwerpen aan het klimaatbeleid. De actie wordt voortgezet, we blijven dit in Antwerpen doen en ons doel is om een zo groot mogelijke diversiteit te creëren. Scholen uit ASO, BSO, KSO, TSO, lagere scholen, hoge scholen, universiteiten, kortom: iedereen”, vertelt mede-organisator Warre Germis 

Omdat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is elke donderdag naar Brussel af te zakken, organiseerden enkele leerlingen van Stedelijk Lyceum Groenhout in Berchem een actie in Antwerpen om zo hun collega’s in Brussel ook te steunen. 

Volledig scherm
Ook in Antwerpen brossen de leerlingen voor het klimaat. © Laenen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerps acteur Robert “Bob” Van Der Veken (90) overleden

    Antwerps acteur Robert “Bob” Van Der Veken (90) overleden

    De Antwerpse acteur Bob Van Der Veken is maandag op 90-jarige leeftijd overleden in Kalmthout. Bij het grote publiek is hij vooral bekend door zijn rol van directeur Paul Tienpondt in de reeks De Collega’s. Nadien speelde hij vooral gastrollen in series als Wittekerke, De Kotmadam en Lili & Marleen. Ook in F.C. De Kampioenen mocht hij twee keer opdraven. Op het witte doek schitterde Van Der Veken in de film De Witte van Sichem. Naast televisie stond de acteur ook regelmatig op het toneel. In december 2006 nam hij afscheid van het vak in het stuk The Red Star Line van theater Zeemanshuis.
  2. Antiquair restaureert 33 antieke kroonluchters van stadhuis: “Alsof ik terug eerste dag naar school ging”

    Antiquair restau­reert 33 antieke kroonluch­ters van stadhuis: “Alsof ik terug eerste dag naar school ging”

    Hij verslikte zich in zijn koffie toen hij een mail van de stad Antwerpen las met de vraag of hij de 33 kroonluchters van het stadhuis wou restaureren. Donald De Witte kreeg 2,5 jaar tijd voor dit huzarenstukje. Met nog elf luchters te gaan zit hij in de laatste rechte lijn. “Ik ben toch wel trots dat ik de persoon zal zijn die de Antwerpse kroonluchters opnieuw heb doen schitteren.”