Volledig scherm
Vorige week donderdag verzamelden de Antwerpse scholieren op de Groenplaats © Laenen

Antwerpse scholieren organiseren opnieuw mars voor het klimaat

Antwerpse scholieren zullen ook morgen opnieuw de straat optrekken voor een beter milieu. Ze zullen verzamelen op het Operaplein om 14 uur om in mars richting de Groenplaats te wandelen. “We kozen vorige week voor een lokale actie, en met succes: er vond een gesprek plaats met de schepenen Jinnih Beels en Tom Meeuws. Hier werd de hand gereikt om samen te werken met jongeren vanuit heel Antwerpen aan het klimaatbeleid. De actie wordt voortgezet, we blijven dit in Antwerpen doen en ons doel is om een zo groot mogelijke diversiteit te creëren. Scholen uit ASO, BSO, KSO, TSO, lagere scholen, hoge scholen, universiteiten, kortom: iedereen”, vertelt mede-organisator Warre Germis 

Omdat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is elke donderdag naar Brussel af te zakken, organiseerden enkele leerlingen van Stedelijk Lyceum Groenhout in Berchem een actie in Antwerpen om zo hun collega’s in Brussel ook te steunen. 

Volledig scherm
Ook in Antwerpen brossen de leerlingen voor het klimaat. © Laenen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse gemeenteraad keurt eigen ‘loonsopslag’ goed: zitpenningen stijgen met 42 procent

    Antwerpse gemeente­raad keurt eigen ‘loonsop­slag’ goed: zitpennin­gen stijgen met 42 procent

    De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond de verhoging van de zitpenningen goedgekeurd. Zowel de meerderheid (N-VA, sp.a en Open vld) als Vlaams Belang stemden voor. Per zitting krijgen de gemeenteraadsleden vanaf nu 213 euro in plaats van 150 euro, een verhoging van 42 procent. “Gegraai”, zegt de oppositie. “Niet meer dan een indexering", volgens de meerderheid en Vlaams Belang.
  2. De leukste tips voor het weekend

    De leukste tips voor het weekend

    De perfecte jurk en de juiste locatie vinden, de gastenlijst opstellen en de ideale muzikant of swingende band uitkiezen: er komt heel wat kijken bij het plannen van de perfecte trouwdag. Gelukkig maakt de moderne trouwbeurs I Do I Do het leven van toekomstige bruiden en bruidegoms makkelijker. Twee keer per jaar brengen organisatoren Eva Crauwels en Katrien Van den Bleeken 50 op-en-top Belgische standhouders samen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op zondag 13 oktober vindt de volgende editie plaats en daarbij vormt duurzaamheid de groene draad.