Karim Siouani en Elke Daelemans van eetcafé La Pipe d'Anvers.
Volledig scherm
Karim Siouani en Elke Daelemans van eetcafé La Pipe d'Anvers. © rv

Antwerpse restaurants doneren stoofvlees aan daklozen: “Wij worden altijd melig rond de kerstdagen”

ANTWERPEN‘Neffe A’: stoofvlees voor het goede doel. De Antwerpse restaurants La Pipe d’Anvers, Bacchus, Ciro’s, Spookkeuken Eat Casper en De Sinjoor doneren één portie stoofvlees per tien bestellingen via take-out aan daklozencentrum De Steenhouwer. “Met kerstavond worden de porties stoofvlees uitgedeeld aan de daklozen.”

 1. Gewaagde zet of gat in de markt? Gitaarbouwer start eigen bedrijf ondanks dat muzieksector plat ligt: “Tijdens de lockdown halen midlifers instrument weer vanonder het stof”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Gewaagde zet of gat in de markt? Gitaarbou­wer start eigen bedrijf ondanks dat muzieksec­tor plat ligt: “Tijdens de lockdown halen midlifers instrument weer vanonder het stof”

  Al bijna een jaar op zijn gat en nog steeds nul perspectief. Geluidstechnieker en gitaarbouwer José Chacón Fagiani (32) werkte jaren voor onder andere Sportpaleis en Rock Werchter maar zit nu dus al maanden zonder job. Daarom startte hij z’n eigen gitaarherstellingsbedrijfje met intussen bekende rockers van dEUS en Crayon Son als vaste klanten. “Kalende midlifers halen hun gitaar van onder het stof tijdens de lockdown, ik heb mijn marktje gevonden.”
 2. Het blijft rustig in testdorp Spoor Oost: “Naar schatting zal slechts kwart van alle opgeroepen mensen zich dit weekend laten testen”
  Antwerpen

  Het blijft rustig in testdorp Spoor Oost: “Naar schatting zal slechts kwart van alle opgeroepen mensen zich dit weekend laten testen”

  Ook vandaag blijft het relatief rustig in testdorp Spoor Oost in Antwerpen. Hoewel 6.500 Antwerpenaren werden opgeroepen om zich te laten testen dit weekend, kwamen er zaterdag slechts 998 mensen langs. Vandaag stonden er ook een kleine duizend afspraken gepland. Schepen Fons Duchateau is echter maar matig tevreden over de opkomst. “Ik had gehoopt dat er meer mensen zouden komen.”
 3. Sint-Vincentiusziekenhuis gaat Covid-patiënten uit Joodse gemeenschap thuis monitoren
  PREMIUM
  Antwerpen

  Sint-Vincentius­zie­ken­huis gaat Co­vid-patiënten uit Joodse gemeen­schap thuis monitoren

  Het Antwerpse Sint-Vincentiusziekenhuis (GZA) gaat nauw samenwerken met de thuisverplegingsdiensten van de Joodse gemeenschap. Vanaf volgende week komt er een ‘monitoringsysteem’ waarop het ziekenhuis de gezondheidstoestand van zieke mensen op de voet kan volgen. “Hopelijk kunnen we zo vermijden dat we straks overspoeld worden”, zegt Kristiaan Deckers, medisch directeur van de Antwerpse GZA-ziekenhuizen.
 4. Meer dan 15 mensen tegelijk in religieuze gebouwen? Joodse gemeenschap wil overleg met federale regering: “Grootste prioriteit blijft volksgezondheid”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Meer dan 15 mensen tegelijk in religieuze gebouwen? Joodse gemeen­schap wil overleg met federale regering: “Grootste prioriteit blijft volksge­zond­heid”

  Het was geen aangenaam weekend voor de joodse gemeenschap. Na een dubbele interventie door de politie in een synagoge waar Shabbat-vieringen doorgingen, liet vooral burgemeester Bart De Wever zijn ongenoegen blijken. Nochtans is de synagoge in de Van Spangenstraat een groot gebouw waar volgens het bestuur probleemloos meer dan 15 mensen coronaproof binnen kunnen. Daarom vragen ze nu een gesprek aan met de regering omtrent een aanpassing van de coronamaatregelen omtrent gebedshuizen. “De grootste prioriteit blijft de volksgezondheid.”
 1. Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen
  Play

  Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen

 2. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak