Intrede van de Fransen in 1831
Volledig scherm
Intrede van de Fransen in 1831 © RV/Jacques Claes

Antwerpse privéverzamelaar brengt uniek boek uit over geschiedenis van Scheldestad

 In Antwerpen is donderdagavond een boek voorgesteld over de geschiedenis van de Scheldestad op basis van de privéverzameling van voormalig psychologieprofessor Jacques Claes, bestaande uit meer dan 12.000 originele tekeningen, schetsen, gravures, schilderijen en foto’s. Burgemeester Bart De Wever (N-VA), die zelf nog les kreeg van Claes, kwam de auteur en eregast inleiden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. RECONSTRUCTIE: Ilias en nonkel hadden alles mee voor hun fietstocht, behalve voldoende drinkwater
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE: Ilias en nonkel hadden alles mee voor hun fietstocht, behalve voldoende drinkwater

  Benyamine E.M., de lievelingsoom van de 12-jarige Ilias Chahdi uit Mortsel, is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van de ontvoering van zijn neefje. Zelf ontkent hij dat hij Ilias heeft gekidnapt, en beweert hij dat hij ‘gewoon’ samen met de jongen wilde gaan kamperen. Iets wat de speurders op dit moment maar moeilijk kunnen geloven. Want waarom haalde hij dan de sim-kaart uit zijn gsm? En waarvoor huurde hij een opslagloods? Een reconstructie.
 2. Was 83ste Boekenbeurs ook de laatste? Organisator Boek.be vraagt bescherming tegen schuldeisers, maar is strijdvaardig: “We laten Boekenbeurs niet zomaar kapot gaan”

  Was 83ste Boeken­beurs ook de laatste? Organisa­tor Boek.be vraagt bescher­ming tegen schuldei­sers, maar is strijdvaar­dig: “We laten Boeken­beurs niet zomaar kapot gaan”

  Boek.be, de organisator van de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen, overlegt met schuldeisers over een herstructureringsplan. Door het wegvallen van de Boekenbeurs in 2020 zit de organisator naar eigen zeggen in zeer zwaar weer. In mei kondigde de organisatie ook al ontslagen aan. Of de 83ste editie ook meteen de laatste was, valt nog af te wachten. De organisatie is alvast strijdvol: “Dit geeft een enorme adrenaline stoot en de goesting om te vechten”
 3. Verdachten willen roze diamant met eigen ogen zien: spektakel verwacht op laatste procesdag tegen Gram, Muller en Melotte
  PREMIUM

  Verdachten willen roze diamant met eigen ogen zien: spektakel verwacht op laatste procesdag tegen Gram, Muller en Melotte

  De discussie over de ‘Roze Diamant’ bereikt donderdagmorgen zijn hoogtepunt op de laatste procesdag tegen zakenlui Serge Muller, Tony Gram en Bruno Melotte. De verdediging van Serge Muller eist dat de unieke roze diamant, geschat op 1,2 miljoen euro, naar de rechtszaal wordt gebracht. Volgens Muller en Melotte is de diamant door politiemensen ontvreemd.