De vracht woog maar liefst 2 ton te veel.
Volledig scherm
De vracht woog maar liefst 2 ton te veel. © Politie Antwerpen

Antwerpse politie stopt vrachtwagen die liefst 2 ton te zwaar beladen is met... WC-papier

De Antwerpse lokale politie heeft het voorbije weekend een lichte vrachtwagen tot staan gebracht die maar liefst 2.160 kilogram te veel bleek te wegen. De lading bestond uit duizenden rollen WC-papier. 

De motards van de verkeerspolitie patrouilleerden afgelopen weekend in Antwerpen. Hierbij hadden ze aandacht voor de geldende maatregelen rond het nieuwe coronavirus Covid-19 en natuurlijk ook voor de verkeersveiligheid. 

‘Beetje’ overladen

De meest opmerkelijke vaststelling was een lichte vrachtwagen die er overladen uit zag. Hij werd door de inspecteurs aan de kant gezet. In de laadbak stak ruim 5,6 ton toiletpapier, terwijl het toegelaten gewicht maximum 3,5 ton bedroeg.

De inspecteurs verplichtten de chauffeur om het overtollige gewicht (2,1 ton) uit te laden. De duizenden rollen moesten door een andere vrachtwagen worden opgepikt. De overtreding leverde de bestuurder ook 1.800 euro boete op, ook de keuring van de vrachtwagen werd ingetrokken.

80 waar 50 mag

De politie controleerde ook bestuurders op het naleven van de maatregelen. Zaterdag werden zo 25 bestuurders met een buitenlandse nummerplaat gecontroleerd. Wie geen geldige reden kon geven voor zijn aanwezigheid in Antwerpen kreeg een boete en moest de stad vervolgens verlaten.

Er werd ook gecontroleerd op snelheid. Het voorbije weekend reden in totaal 1.713 bestuurders langs de camera, van 259 hardrijders werd een foto gemaakt. Vijf bestuurders reden meer dan 80 kilometer per uur in straten waar de maximumsnelheid 50 was. Hun rijbewijs wordt ingetrokken en ze zullen voor de politierechter moeten verschijnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. “Belkacem is een misdadiger die ze hadden moeten ophangen”: 10 jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met Shariah4Belgium (1)
  PREMIUM

  “Belkacem is een misdadiger die ze hadden moeten ophangen”: 10 jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met Shariah4Belgium (1)

  Exact tien jaar geleden verstoorde Fouad Belkacem met zijn pas opgerichte Shariah4Belgium een lezing aan de universiteit in Antwerpen. Dichter/schrijver Benno Barnard had zijn lezing als titel “Lang leve God, weg met Allah” gegeven. “De dagen nadien werd ik uitgescholden voor racist en islamhater. Ja, ik en niet die Belkacem was een gevaar voor de democratie.” Wij blikken in drie afleveringen terug op 10 jaar Shariah4Belgium.
 2. Bekende Antwerpse strafpleiter naar rechtbank doorverwezen in zaak van heling en witwassen

  Bekende Antwerpse strafplei­ter naar rechtbank doorverwe­zen in zaak van heling en witwassen

  De bekende Antwerpse strafpleiter Tim Smet moet voor de correctionele rechtbank verschijnen op verdenking van heling en witwassen. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. Smet wordt ervan verdacht dat hij zich door zijn cliënte Ashley Van de Velde, die samen met haar vriend moet terechtstaan voor de roofmoord op een gevangenisverpleegster, heeft laten betalen met een deel van de buit. Smet ontkent de aantijgingen.
 3. Fitness FitalityClubs biedt online trainingsplatform
aan voor zorgverleners

  Fitness Fitality­Clubs biedt online trainingsplatform aan voor zorgverle­ners

  De vijf Antwerpse FitalityClubs bieden vanaf maandag 6 april hun gezamenlijke trainingsplatform FitalityClubs Online Community (FOC) gratis aan voor alle zorg- en hulpverleners, ongeacht of ze lid zijn van een van deze clubs, en dit voor de volledige duur van de coronacrisis. Wie werkzaam is in de zorg, kan een toelatingsverzoek sturen naar de gesloten Facebookgroep FitalityClubs Online Community met het begeleidende bericht “Ik ben zorgverlener”.