Afgelopen nieuwjaarsnacht werd de brandweer op het Koxplein in Borgerhout aangevallen met vuurwerk tijdens het blussen van een bromfiets. Ordetroepen moesten ter plaatse komen om de brandweer tijdens het blussen te beveiligen.
Volledig scherm
Afgelopen nieuwjaarsnacht werd de brandweer op het Koxplein in Borgerhout aangevallen met vuurwerk tijdens het blussen van een bromfiets. Ordetroepen moesten ter plaatse komen om de brandweer tijdens het blussen te beveiligen. © Marc De Roeck

Antwerpse politie brengt 270 (!) vuurwerkovertreders huisbezoek: “Ook met de ouders wordt een hartig woordje gepraat”

AntwerpenDe Antwerpse lokale politie en de stedelijke jeugdinterventie zijn de voorbije eindejaarsperiode liefst 270 vuurwerkovertreders thuis gaan opzoeken om hen het signaal te geven dat ze op de radar staan. Tijdens de huisbezoeken werden ook de ouders van de overtreders op hun verantwoordelijkheid gewezen. “Onze aanpak werpt vruchten af: slechts één van hen werd nadien opnieuw gevat”, stelt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), die meteen ook aankondigt dat er volgend jaar opnieuw preventieve huisbezoeken zullen plaatsvinden.

 1. Daf (49) viert tien jaar speciaalbiercafé: “Bier-geeks halen hun neus op voor Stella, maar in Pardaf komen twee werelden mooi samen”

  Daf (49) viert tien jaar speciaal­bier­café: “Bier-geeks halen hun neus op voor Stella, maar in Pardaf komen twee werelden mooi samen”

  Octopussy Vintage, Mûre Rullquin, Passion of the Beets en Cuvée Kluysbosch Framboos van Angerik. Chinees voor jou? Passeer dan dringend in café Pardaf op de hoek van de Suikerrui met de kaaien, want het is maar een kleine greep uit een exclusief bieraanbod van 850 (!) verschillende soorten. Volgende week haalt het café het stof van de meest exotische biertjes uit de kelder om het tienjarig bestaan te vieren. Én wordt er getrakteerd.
  Antwerpen
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.