De explosie van vorige week gebeurde in de Ledeganckstraat in Borgerhout, in vogelvlucht op enkele honderden meters van twee eerdere aanslagen aan het Krugerplein.
Volledig scherm
De explosie van vorige week gebeurde in de Ledeganckstraat in Borgerhout, in vogelvlucht op enkele honderden meters van twee eerdere aanslagen aan het Krugerplein. © Marc De Roeck

Antwerpse oppositie eist dringend uitleg van De Wever over drugsgeweld: “Paraplu opentrekken, dat is enige wat hij doet”

AntwerpenHet aanhoudende drugsgeweld blijft de Antwerpse politiek beroeren. Oppositiepartij Vlaams Belang eist dat de gemeenteraad vervroegd bijeenkomt. Groen wil dringend een themacommissie rond de drugscriminaliteit. “Ondanks het stijgende druggeweld blijft het oorverdovend stil op ‘t Schoon Verdiep.”

 1. Plantaardig restaurant WILD'n opent de deuren in hotel Sapphire House: “Het eerste restaurant dat plantaardige high-end gastronomie brengt in Antwerpen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Plantaar­dig restaurant WILD'n opent de deuren in hotel Sapphire House: “Het eerste restaurant dat plantaardi­ge high-end gastrono­mie brengt in Antwerpen”

  Chic gaan eten, maar dan volledig plantaardig? Het kan vanaf vandaag bij WILD’n, het nieuwe restaurant van sterrenchef Bart De Pooter in vijfsterrenhotel Sapphire House Antwerp. Op het menu staan onder andere koolblad met paddenstoelenbouillon en gerookte knolselder of kweepeer met kokos, koji chocolade en aardpeer. “Verschillende internationale collega’s bewezen het al: groenten centraal zetten op het menu wérkt.”
 2. Stedelijke lagere school De Tandem zet intensief in op Nederlands: “Leerwinst is na vijf jaar groot”
  Antwerpen

  Stedelijke lagere school De Tandem zet intensief in op Nederlands: “Leerwinst is na vijf jaar groot”

  Een goede kennis van het Nederlands is van levensbelang om kansen te krijgen in onze samenleving. Basisschool De Tandem op het Kiel - een zeer diverse wijk - investeert nu al vijf schooljaren intensief in zijn taalbeleid. Met resultaat. “Bij de start van ons project had 77 procent van de leerlingen leerachterstand. Vandaag is dat nog 30 procent”, zegt directrice Chantal Corremans.
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Oude liftmotor wordt uit voetgangerstunnel gehaald tijdens renovatie: “Unieke kans om stukje geschiedenis van dichtbij te zien”
  ANTWERPEN

  Oude liftmotor wordt uit voetgan­gers­tun­nel gehaald tijdens renovatie: “Unieke kans om stukje geschiede­nis van dichtbij te zien”

  De renovatie van de lift van de Sint-Annatunnel - zeg gerust voetgangerstunnel - komt in een stroomversnelling. Van 10 tot 21 oktober vinden er ijsstraalwerken plaats - die heel wat geluidshinder met zich meebrengen - en 18 oktober verlaat de originele liftmotor het gebouw voor nazicht en controle. De lift zou ten vroegste eind dit jaar terug in werking treden.