Het nieuwe logo van Trix © rv / het nieuwe logo van Vooruit © Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
Het nieuwe logo van Trix © rv / het nieuwe logo van Vooruit © Wannes Nimmegeers © Wannes Nimmegeers / rv

Antwerpse muziekclub ‘Twix’ steunt Gents kunstencentrum ‘KOLRUIT’: “Politiek moet zich niet roeren met onafhankelijke kunst- en cultuurwereld”

ANTWERPEN/GENTNa de naamsverandering van sp.a in VOORUIT en de ludieke tegenactie van het Gentse kunstencentrum Vooruit, dat zichzelf nu Kolruit noemt, volgde op het internet het ene woordmopje het andere op. Als steun voor hun collega’s in Gent noemt de Antwerpse muziekclub Trix zich voortaan ‘Twix’. “Blijkbaar mag je toch zomaar elke naam claimen.”

 1. ‘Coronazitting’ in politierechtbank: “Weet je niet dat je van te veel gamen vierkante ogen krijgt?”
  Antwerpen

  ‘Coronazit­ting’ in politie­recht­bank: “Weet je niet dat je van te veel gamen vierkante ogen krijgt?”

  De politierechtbank had vanochtend haar handen vol aan de opgestapelde corona-dossiers. Ongeveer 44 zaken stonden op de planning, maar het merendeel van de verdachten gaf verstek. De meeste zaken gingen over verdachten die niet-essentiële verplaatsingen hadden gemaakt tijdens de lockdown in het voorjaar of die eerder overeengekomen minnelijke schikkingen niet tijdig hadden betaald.
 2. Welkom in de Kolruit! Vooruit slaat terug met humor

  Welkom in de Kolruit! Vooruit slaat terug met humor

  Het Gentse kunstencentrum Vooruit is het nog steeds niet eens met de geplande naamswijziging van de politieke partij sp.a. Die wil zich vanaf december VOORUIT noemen. “Wij hebben net onze najaarsprogrammatie klaar. Om elke verwarring met bestaande merken te vermijden, brengen we die onder de naam KOLRUIT”, zegt woordvoerder Mieke Dumont cynisch. En ook: “Neen wij hebben niet overlegd met Colruyt, een naam kan je toch zomaar claimen?”