Logopediste Sara Torfs met haar gezelschapsspel Letterlaan.
Volledig scherm
Logopediste Sara Torfs met haar gezelschapsspel Letterlaan. © Lieselot Engelen

Antwerpse logopediste ontwerpt een ‘leren lezen’ spel: “Met Letterlaan wil ik helpen met het wegwerken van de leerachterstand”

AntwerpenLogopediste Sara Torfs heeft een gezelschapsspel ontworpen waarmee kinderen het alfabet kunnen oefenen op een actieve en inclusieve manier. Torfs putte hiervoor inspiratie uit haar ervaring als logopediste, het revalidatieproces van haar vader en de onvoorwaardelijke steun van haar moeder. 

 1. Kerstmarkt in Antwerpen officieel geopend, sfeer en gezelligheid in Joe Christmas House alvast verzekerd
  Antwerpen

  Kerstmarkt in Antwerpen officieel geopend, sfeer en gezellig­heid in Joe Christmas House alvast verzekerd

  De gezelligste tijd van het jaar in Antwerpen is officieel aangebroken. De lichten van de Noorse kerstboom op de Handschoenmarkt zijn aangestoken, de kraampjes serveerden hun eerste jenevers en jongeren trokken hun schaatsen opnieuw aan. Ondanks de hoge energieprijzen ging de schaatspiste namelijk gewoon open: “We betalen dezelfde prijs als vorig jaar”, aldus een schaatsende burgemeester Bart De Wever (N-VA).
 2. PORTRET.Ricardo Fanchini betaalde zijn aanhouding zelf: waarom arrestatie van Antwerpse ex-wodkabaas zo zoet smaakt
  PREMIUM
  Antwerpen

  PORTRET.Ricardo Fanchini betaalde zijn aanhouding zelf: waarom arrestatie van Antwerpse ex-wodkabaas zo zoet smaakt

  Gangster Ricardo Fanchini (66) zit opnieuw in de gevangenis. De man die in de jaren 2000 in Antwerpen fortuin maakte met zijn wodkafabriek Kremlyosvkaya op het Eilandje en met drugshandel, is gearresteerd als lid van het ‘Superkartel’ van de cocaïnehandel. Dat onderzoek is gebaseerd op gekraakte chatberichten van operatie Sky ECC. En het geld om die politieoperatie te financieren, kwam van... Fanchini. Een portret.