Vanaf 1 september zullen militairen niet langer patrouilleren in Antwerpen.
Volledig scherm
Vanaf 1 september zullen militairen niet langer patrouilleren in Antwerpen. © © Marc De Roeck

Antwerpse liberalen: “We mogen niet tolereren dat Joodse gemeenschap aan haar lot wordt overgelaten”

AntwerpenDe Antwerpse liberalen, die deel uitmaken van het stadsbestuur, dringen aan op een passende oplossing voor de bewaking van Joodse instellingen. “We mogen niet tolereren dat de Joodse gemeenschap aan haar lot wordt overgelaten”, zegt lokaal covoorzitter Carim Bouzian.

 1. REPORTAGE. “En nu ga ik een pintje pakken. Tégen de stress”: titelkoorts in Deurne-Noord stijgt zienderogen
  PREMIUM

  REPORTAGE. “En nu ga ik een pintje pakken. Tégen de stress”: titel­koorts in Deur­ne-Noord stijgt ziender­ogen

  Onder het gejoel (én geknal) van een massa supporters heeft de spelersbus van Royal Antwerp FC daarjuist de Bosuil verlaten. Bestemming? De Cegeka Arena in Genk, waar om klokslag 18.30u de aftrap van dé ‘match van de waarheid’ wordt gegeven. Maar tot het zover is, is het vooral … nagelbijten. “Eigenlijk moet ik studeren. Maar mijn gedachten zijn ergens anders.”
  Antwerpen
 2. Kunstwerken Middelheimmuseum krijgen nieuwe plaats in het park

  Kunstwer­ken Middelheim­mu­se­um krijgen nieuwe plaats in het park

  Wie deze zomer het Middelheimmuseum bezoekt, krijgt een andere ervaring dan bij eventuele vorige bezoeken. In totaal 224 kunstwerken krijgen een nieuwe plaats in het kunstpark. Er worden ook delen van het park opgewaardeerd in nauw partnerschap met de groendienst, én er staat nieuw werk, zoals een opvallende fonteinsculptuur van Camille Henrot. “In de nieuwe thematische presentatie komen kunst en natuur nog dichter samen”, klinkt het.
  Antwerpen
 3. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.