Alternatief kerstfeest van studentenclubs UAntwerpen levert 5858 euro op
voor Betonne Jeugd vzw.
Volledig scherm
Alternatief kerstfeest van studentenclubs UAntwerpen levert 5858 euro op voor Betonne Jeugd vzw. © UAntwerpen

Antwerpse jongerenwerking Betonne Jeugd krijgt boost dankzij studentenclubs UAntwerpen

AntwerpenVrijdag 25 februari trekt een kleine delegatie studenten van UAntwerpen naar Betonne Jeugd VZW Antwerpen, met een cheque van 5.858 euro onder de arm. De traditionele kerstactiviteiten konden niet plaatsvinden, maar het alternatieve programma werd duidelijk ook gesmaakt.

 1. Antwerp Pride 2022 zit erop: 180.000 bezoekers bezochten vijf dagen lang ‘Queertopia’
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride 2022 zit erop: 180.000 bezoekers bezochten vijf dagen lang ‘Queertopia’

  Met het geestige concert van Johnny ‘Mr. Eurovision’ Logan zit Antwerp Pride er na vijf historische dagen definitief op. Zo'n tienduizend mensen die nog niet waren uitgefeest, kwamen de Pride uitwuiven zondagmiddag. Over de hele vijfdaagse mocht het festival 180.000 - een absoluut record - bezoekers ontvangen. “Hopelijk worden onze waarden het hele jaar door gedragen en niet enkel deze vijf dagen.”
 2. Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemeester van de stationsbuurt”
  ANTWERPEN

  Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemees­ter van de stations­buurt”

  Het naamloze pleintje in het Antwerpse Statiekwartier gaat voortaan door het leven als ‘Louis Michielsen Plaats’. Een ode aan de bekendste zwerver van ’t stad, die in 2019 overleed. Het naambord is donderdag onthuld door zelfverklaard schijnburgemeester ‘BDW’. “In tegenstelling tot de meeste straatnamen die naar personen vernoemd zijn, was Louis wel degelijk een deel van het plein.” Eerbetoon aan een ‘schone mens’.