Tijdens YOUCA Action Day werken jongeren een dag lang voor het goede doel.
Volledig scherm
Tijdens YOUCA Action Day werken jongeren een dag lang voor het goede doel. © David Legreve

Antwerpse jongeren verdienen 1.375 euro tijdens YOUCA Action Day

AntwerpenVandaag namen studenten uit het vierde, vijfde en zesde middelbaar voor een dag verschillende jobs over in het kader van YOUCA Action Day. Zo verdienden ze geld voor het goede doel. Bij stad Antwerpen stonden 25 medewerkers hun job af aan een YOUCA-student. De stad schenkt zo 1.375 euro aan KIYO, een jongerenproject in Brazilië, de Filipijnen en België.

 1. "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscholen om met mondmaskerplicht?
  PREMIUM
  Antwerpen

  "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscho­len om met mondmasker­plicht?

  Sinds maandag moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas. Wie dat niet doet, wordt vanaf woensdag naar huis gestuurd. Hoe gaan de Antwerpse scholen om met de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf het eerste leerjaar? De ene directeur vindt het een noodzakelijke maatregel, de andere betwijfelt het nut ervan: “Gelukkig zijn er relatief weinig ouders die er een probleem van maken.”
 2. “Het meisje moest tegen haar zin draagmoeder zijn en sperma bij zichzelf inspuiten.” Gezin uit Kruibeke voor de rechter voor mensensmokkel van jong meisje uit Kameroen
  PREMIUM
  Antwerpen/Kruibeke

  “Het meisje moest tegen haar zin draagmoe­der zijn en sperma bij zichzelf inspuiten.” Gezin uit Kruibeke voor de rechter voor mensensmok­kel van jong meisje uit Kameroen

  Een jonge vrouw uit Kameroen komt naar België om te studeren, maar moet uiteindelijk werken voor een Vlaams gezin, tegen haar zin voor draagmoeder spelen en het huis op orde houden. Het klinkt als een filmscenario, maar het overkwam de jonge Shireen uit Kameroen. Althans, volgens haar getuigenis. Het koppel dat haar zou hebben misleid, beweert dat zij degene is die hen juist voor haar karretje spande. “Wellicht zag ze het mooie leven van haar tante en werd ze jaloers.”