Een vrijwilliger inventariseert de aanwezigheid van plastic pellets in de Scheldebocht.
Volledig scherm
Een vrijwilliger inventariseert de aanwezigheid van plastic pellets in de Scheldebocht. © BELGA

Antwerpse havengemeenschap komt met vervolgplan in strijd tegen plastic korrels

Met een nieuw actieplan willen producenten, logistieke bedrijven en transporteurs in de Antwerpse haven voorkomen dat er nog plastic pellets - korreltjes die de grondstof vormen voor allerlei kunststofproducten - in de Schelde of de natuur terechtkomen. Het plan is een vervolg op het Operation Clean Sweep-programma dat in 2017 opgestart werd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jong Vld-er Aimé Schrauwen (26) in het verzet tegen de avondklok: “Een politieman die door de megafoon roept hoeveel minuten je nog hebt om thuis te zijn? Beangstigend als dat normaal wordt”
    PREMIUM

    Jong Vld-er Aimé Schrauwen (26) in het verzet tegen de avondklok: “Een politieman die door de megafoon roept hoeveel minuten je nog hebt om thuis te zijn? Beangsti­gend als dat normaal wordt”

    Aimé Schrauwen (26) is één van de Antwerpenaren die het vuur opent op de vorige week ingevoerde avondklok. De Open Vld-er en student Publiekrecht gelooft dat de grondwet is geschonden en trekt geflankeerd door twee advocaten en negen andere Antwerpenaren naar de rechtbank. “Gaan we elke keer de cijfers stijgen de mensen opnieuw en opnieuw in hun vrijheden beperken? Nee toch?”