De haven van Antwerpen groeide in 2021. Ze kampt wel met een nijpend tekort aan havenarbeiders.
Volledig scherm
PREMIUM
De haven van Antwerpen groeide in 2021. Ze kampt wel met een nijpend tekort aan havenarbeiders. © RV/Port of Antwerp

Antwerpse haven zet recordjaar neer, havenbestuur is bezorgd over 2022: “Verstoorde aanvoer van schepen en nijpend tekort aan dokwerkers”

AntwerpenEerst het goede nieuws: met net geen 240 miljoen ton goederen heeft de Antwerpse haven in 2021 het vorige record uit 2019 nipt naar de archieven verwezen. Maar 2022 wordt volgens Antwerps haventopman Jacques Vandermeiren een enorme uitdaging. “Er zijn te weinig havenarbeiders om de pieken in de onregelmatige trafiek op te vangen. Bovendien kijk ik ongerust naar de situatie in China, waar virusuitbraken tot vertragingen leiden in de havens.”

  1. Tarte tatins van Filip Peeters en zijn gezin voortaan élke week te verkrijgen aan Bourla: “Je ziet voldoening bij mensen méteen, dat is wat anders dan een film maken”
    ANTWERPEN

    Tarte tatins van Filip Peeters en zijn gezin voortaan élke week te verkrijgen aan Bourla: “Je ziet voldoening bij mensen méteen, dat is wat anders dan een film maken”

    Van de planken naar de keuken. Voortaan staan acteurskoppel Filip Peeters en An Miller met hun dochters élke zaterdagmiddag aan de Bourlaschouwburg in Antwerpen om hun intussen befaamde tarte tatins te verkopen. “Het is nog wat koffiedik kijken welke van onze voorstellingen kunnen doorgaan de komende tijd, dus is het fijn dat we onze energie hier collectief in kwijt kunnen.”