Bij ‘slim asfalt’ zijn er vakken voorzien met sensoren die elke vervorming in het wegdek monitoren. De wegbedekking is ook beter bestand tegen extreme belasting door havenverkeer.
Volledig scherm
Bij ‘slim asfalt’ zijn er vakken voorzien met sensoren die elke vervorming in het wegdek monitoren. De wegbedekking is ook beter bestand tegen extreme belasting door havenverkeer. © Port of Antwerp

Antwerpse haven rolt ‘asfalt van de toekomst’ uit

AntwerpenDe Antwerpse haven wil bij renovatie alle wegen standaard uitrusten met het ‘asfalt van de toekomst’. Die beslissing nam Havenbedrijf Antwerpen na een positieve evaluatie van een proefproject dat enkele jaren geleden begon. Het proefproject testte nieuwe, duurzame soorten asfalt in de haven.

 1. Moeder van voorzitter Vlaamse jeugdraad vrijgesproken voor bezit van 20 kg cocaïne, oom krijgt vier jaar cel: “Vreemd dat ze zich geen vragen heeft gesteld”

  Moeder van voorzitter Vlaamse jeugdraad vrijgespro­ken voor bezit van 20 kg cocaïne, oom krijgt vier jaar cel: “Vreemd dat ze zich geen vragen heeft gesteld”

  Mourad B., de oom van Amir Bachrouri voorzitter van de Vlaamse jeugdraad, is veroordeeld tot 4 jaar celstraf voor drugshandel. Hij had zijn voorraad van 20 kg cocaïne verstopt in de woning van Amir en zijn moeder Fatima in Antwerpen. Moeder Fatima stond mee terecht omdat zij volgens de aanklager moest geweten hebben dat er drugs in haar slaapkamer waren verstopt. De rechtbank gunt haar het voordeel van de twijfel: zij wordt vrijgesproken.
  Antwerpen
 2. Zo zal het eerste Ringpark eruit zien: plannen voor Pomppark Zuid goedgekeurd

  Zo zal het eerste Ringpark eruit zien: plannen voor Pomppark Zuid goedge­keurd

  Het college heeft het definitieve ontwerp voor Pomppark Zuid, het eerste deelproject van Ringpark Groene Vesten, goedgekeurd. Pomppark Zuid komt tussen het treinstation Antwerpen-Zuid, de spoorweg, de Desguinlei (Singel) en de Jan Van Rijswijcklaan. Als alles vlot verloopt, starten de werken in het voorjaar van 2024. “We zetten hiermee de eerste stap in de ontwikkeling van het Ringpark Groene Vesten, een park dat de bestaande en nieuwe ‘Vestenparken’ met elkaar verbindt", aldus schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
  Antwerpen