De fixed wing drone kan 8 uur rondvliegen en beelden maken vanop 280 meter hoogte.
Volledig scherm
De fixed wing drone kan 8 uur rondvliegen en beelden maken vanop 280 meter hoogte. © Port of Antwerp

Antwerpse haven houdt testvlucht met ‘fixed wing drone’: “Onderzoeken hoe toestellen kunnen helpen bij noodsituaties”

AntwerpenPort of Antwerp heeft deze week testvluchten uitgevoerd met een ‘fixed wing drone’, een toestel dat op grote hoogte rondvliegt met zeer sterke camera’s. Het Havenbedrijf wil onderzoeken hoe de toestellen autoriteiten kunnen bijstaan bij noodsituaties.

 1. Stad leert makelaars hoe ze met discriminerende verhuurders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrouwensband met hun klant en kunnen dus vooroordelen wegnemen”
  Antwerpen

  Stad leert makelaars hoe ze met discrimine­ren­de verhuur­ders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrou­wens­band met hun klant en kunnen dus vooroorde­len wegnemen”

  De stad Antwerpen organiseert vormingen voor makelaars en studenten om discriminatie bij het verhuren van woningen tegen te gaan. Uit praktijktests bleek twee jaar geleden dat vier op de tien makelaars systematisch of af en toe discrimineerden. Schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit) volgde nu zelf een van die vormingen. “Makelaars kunnen vooroordelen wegnemen als een klant hen vraagt te discrimineren.”
 2. Opvolging verzekerd: tienjarige kleindochter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerentoren
  ANTWERPEN

  Opvolging verzekerd: tienjarige kleindoch­ter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerento­ren

  De Amerikaanse sterarchitect Daniel Libeskind wist deze week niet elke Antwerpenaar te overtuigen van zijn ontwerp voor de nieuwe Boerentoren van Fernand Huts, maar zelf was hij vrijdagavond wel geëmotioneerd. Niet door zijn eigen project, maar door de maquette van Huts’ kleindochter Emmanuel (10), die haar eigen toren - mét logo van Katoen Natie - mocht voorstellen aan de wereldbekende architect.