De overwegend joodse gemeenschap van de Stationsbuurt protesteerde in het verleden al tegen de toekenning van de vergunning van goudraffinaderij Value Trading in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De overwegend joodse gemeenschap van de Stationsbuurt protesteerde in het verleden al tegen de toekenning van de vergunning van goudraffinaderij Value Trading in Antwerpen. © Tessa Kraan

Antwerpse goudfabriek Value Trading moet van de stad alle industriële activiteiten stopzetten: “Eerst verbouwen, tot dan mag er enkel goud verkocht worden”

AntwerpenDe Antwerpse goudraffinaderij Value Trading mag voorlopig geen industriële activiteiten meer uitvoeren van de stad. Goed nieuws voor de buurt - Value Trading ligt pal middenin een joods-orthodoxe gemeenschap - die zich al langer verzet tegen de fabriek, voornamelijk uit vrees voor hun gezondheid. Hoeveel mensen er nu mogelijk geen werk meer hebben, is volgens Value Trading nog te vroeg om te zeggen, maar het bedrijf bekijkt haar mogelijkheden. De raffinaderij mag nog wel edelmetalen blijven kopen en verkopen.