Erwin Liekens van Taste The City hoopt dat toeristen van binnen en buiten het Antwerpse de weg naar het centrum snel terug vinden.
Volledig scherm
Erwin Liekens van Taste The City hoopt dat toeristen van binnen en buiten het Antwerpse de weg naar het centrum snel terug vinden. © Klaas De Scheirder

Antwerpse gids verzekert coronaveilige rondleidingen: “Dit is niet het epicentrum van de pest, hé”

Kom niet meer naar Antwerpen. De boodschap die de afgelopen twee weken in alle nieuwsmedia verscheen, is bij de lokale gidsen in een verkeerd keelgat geschoten. In een filmpje laat gidsenorganisatie Taste The City zien hoe toeren door de stad perfect coronaveilig kan verlopen. “Hopelijk vinden de mensen snel de weg terug naar onze stad.”

  1. Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs historische pareltjes in Antwerpen
    PREMIUM

    Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs histori­sche pareltjes in Antwerpen

    Elke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. Herken jij de plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt? Vandaag onthult hij in onze rubriek ‘Wie weet waar?’ welke plaats in Antwerpen er nu zo anders uitziet. Daarnaast geeft hij als expert ook historische feiten en weetjes over de plaats.