Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Vertommen

Antwerpse gezinnen missen Rode Duivels door stroompanne

Voor duizenden gezinnen in Mortsel, Deurne, Berchem en Borgerhout zat het er maandag niet in om voor televisie voor de Rode Duivels te supporteren. Dat meldt ‘Het Nieuwsblad’. Een halfuur voor de aftrap van de wedstrijd ontstond er een grote stroompanne. 

 1. Belangrijkste Antwerpse tunnels krijgen slagbomen: “Barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Belangrijk­ste Antwerpse tunnels krijgen slagbomen: “Barrières aan de Craeybeckx­tun­nel zijn liefst 14 meter lang”

  De Kennedytunnel onder de Schelde, de Craeybeckxtunnel op de E19 en de Tijsmanstunnel in de Antwerpse haven krijgen nog dit jaar slagbomen. Op die manier kunnen de tunnels snel afgesloten worden bij incidenten zoals brand én kunnen hulpdiensten makkelijker hun werk doen. In de Beverentunnel in het havengebied zijn de nieuwe slagbomen al een feit. Opvallend: omdat de slagbomen verschillende rijstroken overbruggen, zijn ze bijzonder groot. De barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang.
 1. En toen was er taart: ludiek protest handelaars Groenplaats tegen horecakraampjes op plein
  Antwerpen

  En toen was er taart: ludiek protest handelaars Groen­plaats tegen horeca­kraam­pjes op plein

  Wie zaterdagnamiddag toevallig over de Groenplaats liep, kon gratis friet, taart of drank scoren. De aanleiding was nochtans bittere ernst: de horeca-uitbaters rond het plein protesteerden op deze manier tegen het toenemend aantal kraampjes dat dezelfde soort producten verkoopt. “We willen overleg over dit probleem met het stadsbestuur”, zegt Vincent Schietekat van vzw Groenplaats.
 2. Zeeschip van Antwerpse rederij gedumpt op strand in Bangladesh: parket in beroep tegen vrijspraak voor illegale sloop
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zeeschip van Antwerpse rederij gedumpt op strand in Bangladesh: parket in beroep tegen vrijspraak voor illegale sloop

  Het Antwerpse parket gaat in beroep tegen de vrijspraak van Bocimar International, een dochterbedrijf van de Belgische rederij CMB. De rechter oordeelde eind juni dat de rederij niet schuldig is aan de illegale sloop van een 170.000 ton zwaar zeeschip op een strand in Bangladesh. Rederij CMB is in handen van de zonen van Marc Saverys, nazaat van de belangrijke Antwerpse redersfamilie Saverys.
 3. Oplichting met zwembaden Whoppa Pool: verdachte ontkent beschuldigingen, slachtoffers zijn geld wellicht kwijt
  PREMIUM
  Antwerpen

  Oplichting met zwembaden Whoppa Pool: verdachte ontkent beschuldi­gin­gen, slachtof­fers zijn geld wellicht kwijt

  De gedupeerden van Whoppa Pool die al maanden tevergeefs op een zwembad wachten, gaan hun geld wellicht nooit meer terugzien. De bewindvoerder ziet geen andere optie dan het faillissement aan te vragen. De gedupeerden beschuldigen verkoper Petrus Leistra van oplichting, maar die ontkent dat. “Ik heb geen toegang tot de officiële rekeningen van Whoppa Pool.” Zaakvoerder Boris Vinken had wel toegang, maar zou in mei overleden zijn. De politie onderzoekt of dat klopt.