Door hun patserig gedrag vallen Marokkaanse drugscriminelen veel harder op dan anderen, stelt onderzoeker Teun Voeten vast.
Volledig scherm
PREMIUM
Door hun patserig gedrag vallen Marokkaanse drugscriminelen veel harder op dan anderen, stelt onderzoeker Teun Voeten vast. © rv

Antwerpse drugshandel wordt beheerst door Marokkaanse clans: “Net de film 'Patser' in het echt”

“De Nederlanders zijn de ‘bad guys’ in mijn boek. Door hun uit de hand gelopen gedoogbeleid zit Antwerpen nu met vooral Marokkaanse drugsbendes opgezadeld.” Tot die conclusie komt de Nederlandse antropoloog Teun Voeten na twee jaar onderzoek. Zijn boek ‘Drugs. Antwerpen in de greep van de Nederlandse drugssyndicaten’ is vandaag voorgesteld. Wat heeft Voeten gezien tijdens de huiszoekingen die hij heeft kunnen bijwonen, en wat verdienen de dealers aan de drugs die ze verhandelen? Onze journalist legde hem die vragen voor.

 1. Griezelen in Antwerpen: onze 8 tips voor een geslaagde Halloween
  PREMIUM

  Griezelen in Antwerpen: onze 8 tips voor een geslaagde Halloween

  De ‘engste’ nacht van het jaar komt er weer aan: op zondag 31 oktober is het Halloween. De feestdag die vooral gevierd wordt in Engelstalige landen wint bij ons steeds meer aan populariteit, met trick-or-treattochten, pompoenen voor de deur en verkleedfeestjes tot gevolg. Nog geen plannen tijdens het laatste weekend van oktober? Wij lijsten acht tips op om er een geslaagd halloweenweekend van te maken (en je kunt het laat maken, want maandag is het Allerheiligen!)
 2. Internationaal modecongres lokt grote namen naar UA: “Dit zet Antwerpen als modestad op de kaart”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Internatio­naal modecon­gres lokt grote namen naar UA: “Dit zet Antwerpen als modestad op de kaart”

  Zijn mediaprésence is beperkt, maar voor het driedaags congres ‘Responsible Fashion Series ‘ in Antwerpen maakte wereldvermaard designer Walter van Beirendonck een uitzondering. Samen met andere kopstukken van de industrie boog hij zich vandaag over de vraag hoe een van de meest vervuilende industrieën duurzamer kan evolueren: “Een t-shirt van 5 euro, dat kan toch niet?”