Luc Colemont van de vzw Stop Darmkanker.
Volledig scherm
Luc Colemont van de vzw Stop Darmkanker. © Pierre Veys

Antwerpse dokter Luc Colemont schrijft regering Nederland open brief: “Screen op darmkanker vanaf 50 jaar”

Luc Colemont, de Antwerpse maag -en darmspecialist die al jaren strijd voert tegen darmkanker, richt zijn pijlen nu ook op de Nederlandse regering. In een paginagrote open brief in Nederlands grootste krant, De Telegraaf, roept hij onze noorderburen op zich vroeger te laten screenen.

 1. Leerling-bestuurder rijdt in flank van afslaande auto: drie slachtoffers naar ziekenhuis
  Antwerpen

  Leer­ling-bestuurder rijdt in flank van afslaande auto: drie slachtof­fers naar ziekenhuis

  Een vrouw is vanmiddag gekneld geraakt in haar auto nadat ze botste met een andere wagen op de Generaal Armstrongweg op het Kiel. Ze werd in haar linkerflank geraakt door een leerling-bestuurder en moest uiteindelijk door de brandweer bevrijd worden. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis afgevoerd met lichte verwondingen en beide voertuigen werden getakeld. Het verkeer richting Hoboken was een tijdje onderbroken door het ongeval.
 2. Antwerps gerecht ontwikkelt nieuwe aanpak van verkrachtingszaken: “Aantal veroordelingen verdubbeld”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerps gerecht ontwikkelt nieuwe aanpak van verkrach­tings­za­ken: “Aantal veroorde­lin­gen verdubbeld”

  Het Antwerpse gerecht en het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) hebben een strategie bedacht waarmee twee keer zoveel verkrachtingsdossiers kunnen worden opgelost. Zo wordt onder andere het sporenonderzoek uitgebreid, en worden verklaringen van verdachten en slachtoffers gerichter onderzocht. Na drie jaar proefdraaien gaat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) het project ‘code 37’ uitbreiden naar andere parketten. “Om de hoge seponeringsgraad voor seksueel geweld terug te dringen.”
 1. Melikan Kucam (N-VA) veroordeeld tot 8 jaar cel voor mensensmokkel en corruptie: “Politieke afrekening, berust op jaloezie”

  Melikan Kucam (N-VA) veroor­deeld tot 8 jaar cel voor mensensmok­kel en corruptie: “Politieke afrekening, berust op jaloezie”

  De Mechelse politicus Melikan Kucam (N-VA) wordt veroordeeld tot 8 jaar cel, met daarbovenop een boete van 696.000 euro. Ook zijn 23-jarige zoon Emanuël en vrouw Birsen Yaramis (41) kregen een gevangenisstraf. Melikan Kucam (46) had onder voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lijsten samengesteld van 246 christelijke vluchtelingen uit Syrië die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. Die vluchtelingen moesten volgens de rechter tussen 2.150 en 7.500 euro betalen voor zo’n plaatsje op de lijst, terwijl de procedure eigenlijk gratis was. Francken zegt in een reactie dat hij “een zware straf gepast” vindt. Tijdens het proces had Kucam beweerd dat ze “van een mug een olifant” maken.
 1. Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent
  Play

  Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent

 2. Massavaccinatie in Zeelandhallen van start: 'Een belangrijke dag'
  Play

  Massavacci­na­tie in Zeelandhal­len van start: 'Een belangrij­ke dag'