Archiefbeeld: Jacob S. en 11 medebeklaagden kregen vandaag te horen wat hun straf zou zijn voor het witwassen van grote bedragen cash geld van criminele herkomst. Dat witwassen gebeurde via de diamanthandel.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: Jacob S. en 11 medebeklaagden kregen vandaag te horen wat hun straf zou zijn voor het witwassen van grote bedragen cash geld van criminele herkomst. Dat witwassen gebeurde via de diamanthandel. © RV

Antwerpse diamantair 12 jaar na feiten veroordeeld tot 2 jaar cel voor witwaspraktijken: “De aankoop van diamanten in Afrika gebeurt altijd met cash geld.”

Antwerpen12 jaar. Zo lang is het geleden dat Antwerps diamantair Jacob S. (54), geholpen door 11 collega’s, grote bedragen cash geld witwaste voor criminelen uit onder meer het drugscircuit. Vandaag kwam echter pas het vonnis, na vele jaren onderzoek en het blootleggen van een witwascircuit waarin meer dan 10 miljoen euro aan crimineel geld werd gezuiverd. Als resultaat kregen enkel hijzelf en zijn rechtstreekse partner Manuj S. een celstraf opgelegd.

 1. “‘Dat is die dief’, zag ik de mensen op straat denken”: Soukaina (23) werd onterecht beschuldigd van diefstal in opsporingsprogramma
  PREMIUM
  Antwerpen

  “‘Dat is die dief’, zag ik de mensen op straat denken”: Soukaina (23) werd onterecht beschul­digd van diefstal in opsporings­pro­gram­ma

  Op nationale televisie beschuldigd worden van diefstal terwijl je onschuldig bent. Die nachtmerrie overkwam de 23-jarige Soukaina El Malki uit Hoboken. Haar gezicht was vorige week te zien in het opsporingsprogramma Faroek omdat men op zoek was naar een verdachte die een bankkaart van een bejaarde vrouw had gestolen. “‘Het is weer een Marokkaan’ en ‘Het moet uw oma maar overkomen.’ Dat moest ik horen.”
 1. Antwerpse Jeff (26) brengt plaat uit voor Axwell van Swedish House Mafia: “Als puber stond ik nog voor hem te springen op Tomorrowland”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/HEMIKSEM

  Antwerpse Jeff (26) brengt plaat uit voor Axwell van Swedish House Mafia: “Als puber stond ik nog voor hem te springen op Tomorrow­land”

  Op je zestien jaar staan springen op Swedish House Mafia aan het hoofdpodium van Tomorrowland en tien jaar later zelf muziek uitbrengen op het platenlabel van één van de drie Zweedse supersterdeejays. Een droom voor velen wordt werkelijkheid voor Jeff ‘Jay Bombay’ Monbaillu (26) uit het Antwerpse Hemiksem. “Zelfs mijn beste maten vonden mijn allereerste producties barslecht.”
 2. “Handlanger had zelfs machete onder trui”: Pieter vat gsm-dief nadat verkoop via 2dehands.be fout afloopt
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Handlanger had zelfs machete onder trui”: Pieter vat gsm-dief nadat verkoop via 2dehands.be fout afloopt

  Pieter Doutreligne (34) uit Antwerpen werd enkele weken geleden bestolen toen hij zijn smartphone wilde verkopen aan een jongeman via 2dehands.be. De ‘geïnteresseerde koper’ griste het toestel uit zijn handen en liep ermee weg. Na een wilde achtervolging werd de dief gevat. Pieter beseft dat hij geluk heeft gehad en vraagt zich af waarom er geen strengere identiteitscontrole is op het verkoopplatform.
 1. Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'
  Play

  Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'

 2. Paul is nu Marlies en nog steeds samen met zijn Marian
  Play

  Paul is nu Marlies en nog steeds samen met zijn Marian