De voetbalmatch tussen Beerschot en RAFC is gestart zonder incidenten.
Volledig scherm
De voetbalmatch tussen Beerschot en RAFC is gestart zonder incidenten. © CVDP

Antwerpse derby start zonder incidenten: “De sfeer is voorlopig rustig”

AntwerpenOm 13.30 uur werd de voetbalmatch tussen Beerschot en Royal Antwerp FC afgetrapt op het Kiel. Vanwege het hoge risicoprofiel van deze Antwerpse derby, is er voldoende politie aanwezig. De supporters zijn het stadion binnen gekomen zonder grote incidenten. 

 1. Leraar (34) en moeder thuis overvallen en mishandeld: daders willen codes van kluis met 3 miljoen euro aan bitcoins
  PREMIUM
  Antwerpen/Hoboken

  Leraar (34) en moeder thuis overvallen en mishandeld: daders willen codes van kluis met 3 miljoen euro aan bitcoins

  In Antwerpen zijn intussen vier verdachten van een gewelddadige home-invasion in Hoboken aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer buigt zich donderdag over de aanhouding van drie van de vier. De overvallers zouden volgens onze informatie geprobeerd hebben om 3 miljoen euro aan bitcoins uit een digitale kluis over te zetten op hun eigen rekening.
 2. GETEST. Gorillas, de service die op enkele minuten je boodschappen aan huis bezorgd: “Snel zijn ze wel, maar voor die restaurantprijs mag dat ook”
  PREMIUM

  GETEST. Gorillas, de service die op enkele minuten je boodschap­pen aan huis bezorgd: “Snel zijn ze wel, maar voor die restaurant­prijs mag dat ook”

  Moe, te druk bezig of gewoonweg lui: er zijn allerhande redenen waarom naar de winkel gaan dat ene taakje te veel lijkt. Na de zoveelste hongeraanval - en alweer niks in huis- besloot onze vrouw de onlangs in Antwerpen gelanceerde app Gorillas uit te testen, de service die beweert jouw boodschappen in ‘enkele minuten’ aan huis te leveren.
 3. De perfect combo ‘Amor’: tafelen en van muziek genieten in De Roma
  BORGERHOUT

  De perfect combo ‘Amor’: tafelen en van muziek genieten in De Roma

  Gezellig tafelen, dineren en van een intiem concert genieten. Een eenvoudig maar erg geslaagd concept van de Borgerhoutse concertzaal De Roma. Na een zeer lekker en democratisch driegangenmenu gaan de lichten uit in het restaurant en is het tijd voor muziek. Dit weekend kwam Alexandra Alden met haar trio helemaal van Malta afgezakt voor een magische beleving. “Heel erg dankbaar voor zo’n geconcentreerd - én voldaan - publiek.”
 1. Rechter toont geen genade voor mensensmokkelaars: “Vluchtelingen waren volledig overgeleverd aan hun wil”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Rechter toont geen genade voor mensensmok­ke­laars: “Vluchte­lin­gen waren volledig overgele­verd aan hun wil”

  De vijf Ethiopische en Eritrese mensensmokkelaars tegen wie 8 jaar cel was gevorderd, zullen in sommige gevallen tot 5 jaar achter de tralies verdwijnen. De rechtbank toonde zich daarmee erg streng tegenover hun misdaden. Dat de vijf zichzelf eveneens slachtoffers en transmigranten zouden kunnen noemen, zoals hun advocaten hadden gepleit, werd niet geaccepteerd. “Ze bleven niet op de parkings en hadden ook nooit bagage bij.”
 2. Draait overname van meer dan duizend serviceflats door Zorgbedrijf Antwerpen op financiële pil uit voor eigenaars? “We zoeken samen met Zorg & Gezondheid deugdelijke oplossing”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Draait overname van meer dan duizend service­flats door Zorgbe­drijf Antwerpen op financiële pil uit voor eigenaars? “We zoeken samen met Zorg & Gezondheid deugdelij­ke oplossing”

  De erkenning van een 21-tal sites met 1.100 serviceflats van het Zorgbedrijf Antwerpen staat op de helling. Dat zou de eigenaars door het mislopen van een BTW-korting in het slechtste geval veel geld kunnen kosten. Alles draait om de overname van drie private vzw’s én de oprichting van een nieuwe vzw. Wettelijk mag het Zorgbedrijf dat niet. Er lopen nu gesprekken met het Agentschap Zorg & Gezondheid om een uitweg te vinden.