Het lichaam van verpleegster Christine Lenaerts werd in een bos aan het kanaal gevonden.
Volledig scherm
Het lichaam van verpleegster Christine Lenaerts werd in een bos aan het kanaal gevonden. © Photonews / rv

Antwerpse cipiers stellen zich burgerlijke partij tegen moordenaars collega

Het personeel van de Antwerpse gevangenis stelt zich in groep burgerlijke partij voor het assisenproces tegen de moordenaars van hun collega Christine Lenaerts.  De verpleegster werd een jaar geleden vermoord door twee ontsnapte gevangenen.  De cipiers hebben een vzw opgericht om hun belangen op het proces te verdedigen. 

0 reacties

  1. ASSISEN. “Die steek in de hals is krachtig en doelgericht toegediend, maar beklaagde heeft er geen uitleg voor”: wetsdokter maakt komaf met verklaring Selahaddin T.
    PREMIUM
    Antwerpen

    ASSISEN. “Die steek in de hals is krachtig en doelge­richt toegediend, maar beklaagde heeft er geen uitleg voor”: wetsdokter maakt komaf met verklaring Selahaddin T.

    “Overlijden door verbloeding, een steek in de hals en een verzuring van het lichaam.” Zo luidde het oordeel van wetsdokter Werner Jacobs over de doodsoorzaak van kleermaker Mehmet Özkaraman. En zoals verwacht haalde Jacobs ook de messteek in de hals aan, waarvoor Selahaddin T. geen verklaring had gegeven. Nochtans zou Özkaraman zonder die steek een aanzienlijk grotere overlevingskans hebben gehad. “Die messteek doorboorde het ruggenmerg, waardoor het slachtoffer waarschijnlijk niet meer kon lopen.”