Cafébaas Alain Roels van In Den Boer Van Tienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Cafébaas Alain Roels van In Den Boer Van Tienen. © Klaas De Scheirder

Antwerpse cafébazen werken met minder volk en gaan vaker sluiten: “Avondklok is totaal overdreven betutteling”

Slechts enkele mensen op de Grote Markt, een bijna lege Lijnwaadmarkt, vijf man en een paardenkop op de Vrijdagmarkt en stilte op het doorgaans rebelse Mechelseplein. De coronamaatregelen en in het bijzonder de avondklok nekken de horeca van de binnenstad. “Extra sluitingsdagen, minder werknemers, de keuken sluiten… Het zijn geen populaire ingrepen voor personeel en klanten, maar anders gaan we over de kop.”

  1. REPORTAGE. Onze man ging pinten pakken... tot 23 uur: “Het ergste aan de avondklok? Geen spontane ontmoetingen die thuis voortgezet worden”
    PREMIUM

    REPORTAGE. Onze man ging pinten pakken... tot 23 uur: “Het ergste aan de avondklok? Geen spontane ontmoetin­gen die thuis voortgezet worden”

    De Stad van A heet de komende vier weken de Stad van Niemand. Woensdagavond om 23.30 uur ging voor het eerst de avondklok in en de Antwerpenaar ging daar braaf in mee. Op café werd er wel gezucht en gezaagd over politici, hier en daar een tafeltje omvergeworpen en bovengemiddelde moppen gemaakt over de samenhang tussen mondmaskers en flaporen. Maar over het algemeen bleef het verdacht rustig. Curfew in Antwerpen. Een historisch moment.