De politie kon de vluchtende chauffeur inrekenen nadat de brandweerman het voertuig had klemgereden.
Volledig scherm
De politie kon de vluchtende chauffeur inrekenen nadat de brandweerman het voertuig had klemgereden. © Tom Roelants

Antwerpse brandweer rijdt beschonken chauffeur klem na vluchtmisdrijf

Een Antwerpse brandweer heeft zijn collega’s van de politie een handje geholpen dinsdagavond. De brandweerman was getuige van een ongeval met vluchtmisdrijf en ging de vluchtende bestuurder achterna. De politie kon de dader, die te diep in het glas had gekeken, inrekenen nadat de brandweerman hem had klemgereden.

 1. Stad koopt Ferrarisbos in Wilrijk: “Historisch groen blijft behouden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Stad koopt Ferraris­bos in Wilrijk: “Historisch groen blijft behouden”

  De stad Antwerpen koopt 3,5 hectare van het Ferrarisbos in Wilrijk over van logistiek bedrijf H.Essers en zal het behouden als bosgebied. Daarnaast krijgt het bos ook een water- en klimaatregulerende functie. “Dankzij deze aankoop verzekert de stad de toekomst van dit historische bos”, aldus schepen Annick De Ridder(N-VA). Volgens oppositiepartij Groen is het misplaatst dat De Ridder de aankoop als een groene trofee claimt. “Als de N-VA van 2013 geen kapvergunning had gegeven, had het hele bos er vandaag nog gestaan.”
 2. Chatberichten nekken criminelen die aanslagen pleegden voor drugsmilieu: “Schiet uw magazijn leeg op de deur, en stuur foto als bewijs”
  PREMIUM

  Chatberich­ten nekken criminelen die aanslagen pleegden voor drugsmili­eu: “Schiet uw magazijn leeg op de deur, en stuur foto als bewijs”

  Deurne stond eind augustus 2020 in rep en roer na maar liefst zeven aanslagen met granaten en kalasjnikov. Burgemeester De Wever stuurde zijn Bearcat en veel politie de straat op. De daders bleven onvindbaar. Tot de chatdienst Sky ECC werd gekraakt, en de berichtjes de speurders naar de criminelen leidden. Hoofdverdachte Mohamed El H. riskeert 6 jaar cel.