Volledig scherm
Het plantsoen ligt klaar om opgehaald te worden. © Bosgroep Antwerpen Noord vzw

Antwerpse boseigenaars kopen massaal bomen en struiken voor hun bosrand

Tijdens de 18de bosrandenactie van de Antwerpse Bosgroepen werden in totaal 17.715 bomen en struiken verkocht. Boseigenaars kochten er aan een voordelig tarief plantsoen voor hun bosrand. Zo investeerden ze mee in biodiverse en klimaatbestendige bossen.

Tijdens de 18de bosrandenactie werden vooral hazelaar, haagbeuk, sporkehout, wilde lijsterbes, éénstijlige meidoorn en winterlinde verkocht. Stuk voor stuk inheemse soorten die bij lokale kwekerijen aangekocht werden. De combinatie van bloemrijke struiken en bomen maakt van de bosrand een waar paradijs voor vlinders, bijen, vogels, insecten en kleine zoogdieren.

Karolien Devriendt, coördinator van Bosgroep Antwerpen Noord vzw, legt uit waarom de actie zo belangrijk is: “Een bosrand biedt niet enkel voedsel en een schuilplaats voor verschillende dieren, het beschermt het bos ook tegen hevige windvlagen. Daarnaast draagt het bij aan de opslag van CO2 en maakt een grote variatie in soorten het bos beter bestand tegen de effecten van de klimaatverandering. Omdat heel wat plant- en diersoorten enkel voorkomen aan de rand van het bos, is het belangrijk om te investeren in deze vaak vergeten zone.”

Bosgroepen verenigen boseigenaars en ondersteunen hen bij het duurzaam beheer van hun bossen. Elke boseigenaar kan gratis en vrijblijvend aansluiten bij de bosgroep. De Antwerpse Bosgroepen worden financieel ondersteund door de provincie Antwerpen voor hun basiswerking.  Meer info hierover vind je op de website

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”