Bedrijven hebben het steeds moeilijker om administratieve medewerkers aan zich te binden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijven hebben het steeds moeilijker om administratieve medewerkers aan zich te binden. © Shutterstock

Antwerpse bedrijven slaan alarm: “Nooit zoveel openstaande vacatures voor ‘eenvoudige’ administratieve jobs”

Moeten we na de technische jobs ook de administratieve banen uitroepen tot knelpuntberoep? Voka Antwerpen-Waasland slaat alarm: van de 7.000 vacatures in deze regio voor ‘eenvoudige’, puur uitvoerende jobs bleven er het afgelopen jaar 800 openstaan. “Ik heb deze situatie nog nooit meegemaakt”, zegt Andreas Pfeffer, oprichter van ‘Recrewtment’ in Merksem.

 1. Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch teruggehaald naar Universiteit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”
  Antwerpen

  Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch terugge­haald naar Universi­teit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”

  Hij noemde het eerder al ‘een overhaaste beslissing', maar nu haalt de rector van de Universiteit Antwerpen Herman Van Goethem de buste van musicus Peter Benoit terug naar de campus. De buste werd door een afscheidnemend decaan weggehaald toen hem ter ore kwam dat Benoit zedenfeiten begaan zou hebben. Dit kan echter niet worden geverifieerd: “Namens de betrokken collega’s en de universiteit bied ik onze excuses aan”, aldus de rector.
 1. Zes mensen aangehouden na 13 huiszoekingen: Kopstuk ‘Flash’ organiseerde drugsmokkel vanuit de cel
  Antwerpen

  Zes mensen aangehou­den na 13 huiszoekin­gen: Kopstuk ‘Flash’ organiseer­de drugsmok­kel vanuit de cel

  De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft donderdag en vandaag in totaal 13 gecoördineerde huiszoekingen gedaan in de brede omgeving van Antwerpen. Die kaderden in het onderzoek naar de activiteiten van de 34-jarige Yannick ‘Flash' W., die momenteel in de gevangenis van Antwerpen zit. Klaarblijkelijk stuurde hij zijn medeverdachten aan met behulp van een binnengesmokkelde gsm.
 2. Doe je aan Dry January of Tournée Minérale? Bartender Didier van cocktailbar Dogma deelt zijn favoriete alcoholvrije cocktail
  Martini

  Doe je aan Dry January of Tournée Minérale? Bartender Didier van cocktail­bar Dogma deelt zijn favoriete alcohol­vrije cocktail

  Achter de bar van zijn internationaal gerenommeerde cocktailbar Dogma schudt Antwerpenaar Didier Van den Broeck al meer dan 8 jaar de coolste creaties uit z’n cocktailshaker. De voorbije maanden zag hij het succes van mindful aperitieven toenemen: klinken met een drankje, maar dan zonder alcohol. Met Martini Vibrante, de nieuwste alcoholvrije variant in het Martini-assortiment, maakt hij een ‘Mindful Marti’. “Met een smaakvol alcoholvrij alternatief brengen we die crazy roaring twenties van vorig jaar in balans.”