Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © iStock

Antwerps Tropisch Instituut maakt diagnose van bloedstroominfecties in West-Afrika eenvoudiger

AntwerpenHet Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen werkt aan een vereenvoudigd, goedkoop en robuust systeem om bloedstroominfecties te diagnosticeren. Met name in West-Afrika, waar ziekenhuizen en laboratoria vaak over te weinig middelen beschikken, zou het systeem een betere diagnostiek en gerichtere toediening van antibiotica mogelijk maken.

 1. “Personeel ZNA verdient echt wel dat extraatje”: vakbond ACV blijft bij stad aandringen op beloning bovenop federale consumptiecheques
  Antwerpen

  “Personeel ZNA verdient echt wel dat extraatje”: vakbond ACV blijft bij stad aandringen op beloning bovenop federale consumptie­che­ques

  Christelijke vakbond ACV gaat voor het personeel van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) blijven aandringen op een extra beloning. Voormalig schepen Fons Duchateau had deze belofte na de eerste coronagolf gedaan, maar de stad loste die nooit in. Daar wijst men op een fiscale onverenigbaarheid van verschillende premies van diverse overheden.
 2. Antwerpse ontbijtservice levert ontbijtrepen van krekels aan huis
  Antwerpen

  Antwerpse ontbijtser­vi­ce levert ontbijtre­pen van krekels aan huis

  Geen tijd voor ontbijt? Jordi Schellens (29) en Wisse Nieuwenhuis (25) leveren sinds begin dit jaar Brekky’s in de brievenbus, verse broodjes met zoete of hartige vulling. De heren breiden hun assortiment nu uit met ontbijtrepen van Kriket, gemaakt van ... krekels. “We zijn volop ons assortiment aan het uitbreiden, het duurzame verhaal van Kriket past helemaal bij het verhaal van Brekky”, vertelt Jordi Schellens, co-founder van Brekky.
 3. Bekende reisverslaggever over gastronomie in Antwerpen: “Kopenhagen prijkt misschien op nummer één, maar Antwerpen hinkt niet ver achterop”
  Antwerpen

  Bekende reisver­slag­ge­ver over gastrono­mie in Antwerpen: “Kopenhagen prijkt misschien op nummer één, maar Antwerpen hinkt niet ver achterop”

  De bekende Britse reisverslaggever Marc Bibby Jackson kwam op culinaire trip naar Antwerpen. De man die heel de wereld afreisde op zoek naar gastronomische uitschieters, was verrast door wat de koekenstad hem te bieden had: “Kopenhagen mag dan wel de eerste en tweede plaats hebben veroverd op The World’s 50 Best Restaurants Awards 2021, in veel opzichten was het gaststad Antwerpen die als winnaar uit de bus kwam.”