Een jihadist met een vlag van IS, archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een jihadist met een vlag van IS, archiefbeeld ter illustratie. © ANP

Antwerps stel krijgt vijf jaar cel voor deelname aan activiteiten IS

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Khava A. (30) en haar (toenmalige) partner Shamsti V. (38) veroordeeld tot vijf jaar cel en 8.000 euro boete voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Het Antwerpse stel was naar Syrië gereisd om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat. Beiden lieten verstek gaan op hun proces. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding.

 1. Vonnis in proces tegen gewezen Ketnet-wrapper Melvin Klooster uitgesteld: extra getuigen zullen verhoord worden
  Antwerpen

  Vonnis in proces tegen gewezen Ket­net-wrap­per Melvin Klooster uitgesteld: extra getuigen zullen verhoord worden

  De Antwerpse correctionele rechtbank heeft besloten om toch nog geen vonnis uit te spreken in het proces van voormalig Ketnet-wrapper Melvin Klooster (38). Klooster zou in de nacht van 10 op 11 oktober 2017 wielrenner Iljo Keisse langs achteren hebben neergeslagen met een fles tijdens een ruzie in de Antwerpse discotheek Roxy. Kloosters advocaat Omar Souidi vroeg om nog extra getuigen te kunnen verhoren en de rechtbank keurt dat voorstel nu goed. Onder andere wielrenners Yves Lampaert, Guillaume Van Keirsbulck en Tim Declercq zullen gedagvaard worden.
 2. Walm van cannabis komt agenten tegemoet: politie wil rijbewijs intrekken... tot blijkt dat bestuurder er niet eens één heeft
  Antwerpen

  Walm van cannabis komt agenten tegemoet: politie wil rijbewijs intrekken... tot blijkt dat bestuurder er niet eens één heeft

  Het verkeersondersteuningsteam van de regio West had gisteren weer eens een productieve dag. Ze hielden een bestuurder tegen die geen geldig rijbewijs aan boord had terwijl zijn passagiers geen veiligheidsgordel droegen. En op de Britselei troffen ze een man aan die onder invloed was van verschillende soorten drugs en eveneens niet over een rijbewijs beschikte.
 1. Eigenaar Pasta Bar met nog vijf anderen opgepakt in grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel in Antwerpse haven
  Antwerpen

  Eigenaar Pasta Bar met nog vijf anderen opgepakt in grootscha­lig onderzoek naar cocaïnehan­del in Antwerpse haven

  Zes verdachten zijn deze week opgepakt in een gerechtelijk onderzoek naar cocaïnetransporten in de Antwerpse haven. Dat meldt het parket van Antwerpen in een persbericht. De organisator van de bende blijkt Ali O., bijgenaamd ‘Freaks’ te zijn. Hij is de eigenaar van de Pasta Bar aan de Turnhoutsebaan in Deurne, die in augustus vorig jaar beschoten werd. In een loods in Aartselaar werd tijdens een arrestatie 1.752 kg cocaïne aangetroffen.
 2. Melikan Kucam (N-VA) veroordeeld tot 8 jaar cel voor mensensmokkel en corruptie: “Politieke afrekening, berust op jaloezie”

  Melikan Kucam (N-VA) veroor­deeld tot 8 jaar cel voor mensensmok­kel en corruptie: “Politieke afrekening, berust op jaloezie”

  De Mechelse politicus Melikan Kucam (N-VA) wordt veroordeeld tot 8 jaar cel, met daarbovenop een boete van 696.000 euro. Ook zijn 23-jarige zoon Emanuël en vrouw Birsen Yaramis (41) kregen een gevangenisstraf. Melikan Kucam (46) had onder voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lijsten samengesteld van 246 christelijke vluchtelingen uit Syrië die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. Die vluchtelingen moesten volgens de rechter tussen 2.150 en 7.500 euro betalen voor zo’n plaatsje op de lijst, terwijl de procedure eigenlijk gratis was. Francken zegt in een reactie dat hij “een zware straf gepast” vindt. Tijdens het proces had Kucam beweerd dat ze “van een mug een olifant” maken.
 1. Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent
  Play

  Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent

 2. Massavaccinatie in Zeelandhallen van start: 'Een belangrijke dag'
  Play

  Massavacci­na­tie in Zeelandhal­len van start: 'Een belangrij­ke dag'