Schepen Koen Kennis, archieffoto.
Volledig scherm
Schepen Koen Kennis, archieffoto. © N-VA

Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) over dodelijk ongeval: “Debat wordt op de man gespeeld, er worden dingen gezegd die niet kloppen”

In Antwerpen stelt oppositiepartij Groen zich vragen bij het functioneren van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA), naar aanleiding van het dodelijk ongeval met twee jonge kinderen dinsdag in de binnenstad. Kennis gaf deze namiddag tijdens een persconferentie meer uitleg over de omstandigheden en zei dat er geen fouten werden gemaakt door het terugdraaien van de conflictvrije lichtenregeling. “Het is te vroeg om te zeggen wat de oorzaak is van het ongeval”, klonk het. Kennis zei ook dat het debat is verschoven naar een debat dat op de man wordt gespeeld.

 1. RECONSTRUCTIE. Familie vermoorde bankier blijft achter met vragen; schoonheidsspecialiste herinnert zich amper iets
  Antwerpen/Berchem

  RECONSTRUC­TIE. Familie vermoorde bankier blijft achter met vragen; schoon­heids­spe­ci­a­lis­te herinnert zich amper iets

  Hoe kwam de vermoorde privébankier D.V. (58) bij de 46-jarige schoonheidsspecialiste Kathleen H. uit Borgerhout terecht? Het Antwerpse gerecht probeerde meer duidelijkheid te krijgen tijdens een reconstructie maar Kathleen H. hield de boot af. Zij herinnert zich amper iets. “Tot groot verdriet van de familie van het slachtoffer”, stelt advocaat Nina Van Eeckhaut die de partner van D.V. bijstaat.
 2. ‘Top Gun’-fans nemen plaats in echte F-16 naast Kinepolis Antwerpen: "Ik ben zowaar de Belgische Maverick, en het klopte gewoon”
  Antwerpen

  ‘Top Gun’-fans nemen plaats in echte F-16 naast Kinepolis Antwerpen: "Ik ben zowaar de Belgische Maverick, en het klopte gewoon”

  Vijf volle zalen in de Kinepolis, bijna 2.000 fans. Zoveel bezoekers lokte de sequel van de avant-première van ‘Top Gun: Maverick’ naar het cinemacomplex in Antwerpen dinsdagavond. En ze werden verrast. In samenwerking met de Belgische luchtmacht mochten ze een zitje nemen in een echt F-16-vliegtuig op de parking: “In Nederland komt ‘ie pas volgende week uit, maar zo lang konden we niet wachten.”
 3. Zusjes op step sterven bij ongeval met vrachtwagen in Antwerpen: kruispunt was conflictvrij gemaakt, maar stadsbestuur draaide beslissing terug
  Play

  Zusjes op step sterven bij ongeval met vrachtwa­gen in Antwerpen: kruispunt was conflict­vrij gemaakt, maar stadsbe­stuur draaide beslissing terug

  In het centrum van Antwerpen zijn dinsdagochtend om 9.15 uur twee kinderen om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen. De aanrijding gebeurde op het kruispunt van de Lange Leemstraat met de Sint-Vincentiusstraat. De twee kindjes, een meisje van 9 jaar en haar zusje van anderhalf, staken met een (niet-elektrische) step de weg over en werden gegrepen op het zebrapad. Het kruispunt werd in het voorjaar nog conflictvrij gemaakt, maar toch besloot het Antwerpse stadsbestuur om terug te keren naar de oude verkeerslichtenregeling. Dat schrijft De Morgen.