Volledig scherm
PREMIUM
Koen Kennis, Peter Decuypere, Tom Diels en Joachim Marynen. © Klaas De Scheirder

Antwerps nachtleven gaat in debat met schepen Koen Kennis (N-VA): “Eerst werden we weggepest uit het Statiekwartier, dan uit het Zuid, en nu van het Eilandje”

“Kan een bruisend nachtleven hand in hand gaan met een leefbare stad?” Schepen voor Middenstand Koen Kennis (N-VA), docent eventmanagement en oprichter van I Love Techno, Peter Decuypere, Joachim Marynen van Ampere en Tom Diels van onder andere De Shop en Club Vaag gingen woensdagavond in debat over de problemen van het Antwerpse nachtleven. “De creativiteit wordt geremd door regelgeving en nieuwe initiatieven worden snel afgestraft.”

Gezien de problemen in het Antwerpse nachtleven van de laatste jaren zette stadsfestival Full Circle, dat zich zondag afspeelt op twaalf verschillende locaties, het debat op poten. Het nachtleven kreeg enkele mokerslagen te verduren door geluidsoverlast, drugsproblematiek, milieu-overtredingen en problemen met het verlengen van vergunningen. Na Bar Helder, Klub Goud, Bagger, Contrair en Meatpack sloot zelfs een instituut als Café d’Anvers dit jaar de deuren. Ook Club Vaag, Roxy, Lima en De Shop werden tijdelijk gesloten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement