Het museum schenkt 2.000 handschoenen uit de voorraad van het conservatie- en restauratielabo van het museum.
Volledig scherm
Het museum schenkt 2.000 handschoenen uit de voorraad van het conservatie- en restauratielabo van het museum. © DIVA

Antwerps museum DIVA schenkt 2.000 handschoenen aan ziekenhuis AZ Monica

DIVA, het museum voor diamant, juwelen en zilver in Antwerpen schenkt 2.000 handschoenen aan het ziekenhuis AZ Monica. Zo wil het museum ook een steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus. Daarom schenkt het museum handschoenen uit de voorraad van het conservatie- en restauratielabo van het museum.

“Omwille van de veiligheid van ons personeel zijn ook de niet-publieke ruimtes, zoals het conservatie- en restauratielabo gesloten. Een van de medewerkers van DIVA attendeerde mij op de voorraad professionele handschoenen. Samen met de overkoepelende dienst Antwerpen Helpt organiseerden we het transport met de nodige voorzorgsmaatregelen. Het is een klein gebaar, maar ik hoop dat we de zorgsector letterlijk een handje kunnen helpen met deze schenking”, vertelt directeur Eva Olde Monnikhof 

Het museum blijft voorlopig tot en met 5 april gesloten voor bezoek. Tot die tijd kunnen bezoekers in de rijke online collectie duiken op de website en wetenschappelijke artikelen over diamant, juwelen en zilver raadplegen. Via de social media kanalen deelt het museum nieuwe aanwinsten, video´s van afgelopen en lopende tentoonstellingen en tips voor activiteiten met kinderen.

  1. William en Lore brengen de lockdown door op hun kot: “Mijn mama heeft een auto-immuunziekte, dus ik wil haar echt niet besmetten”

    William en Lore brengen de lockdown door op hun kot: “Mijn mama heeft een au­to-immuunziek­te, dus ik wil haar echt niet besmetten”

    Nu we met z’n allen zo veel mogelijk in ons kot moeten blijven, kozen veel studenten toch niet voor hun échte kot om in quarantaine te gaan, maar voor hotel mama. Studenten William en Lore (beiden 22) blijven wél wekenlang op kot in Antwerpen, ver weg van hun gezin, en dat om verschillende redenen. “Alle koten, zowel die van de universiteit als op de private markt, blijven in ieder geval toegankelijk voor bewoners die ervoor kozen op kot te blijven”, klinkt het bij de Universiteit Antwerpen.
  2. Tekort aan voedselpakketten, terwijl dienstencentra meerdere maaltijden moeten weggooien: “Bevel van hogerhand”

    Tekort aan voedselpak­ket­ten, terwijl diensten­cen­tra meerdere maaltijden moeten weggooien: “Bevel van hogerhand”

    De voedselbanken in heel Vlaanderen zitten in moeilijke papieren. Door de coronacrisis moeten zij het met veel minder giften stellen waardoor ze minder mensen kunnen helpen met een voedselpakket. En dat zorgt soms voor schrijnende toestanden waarbij mensen in armoede plots helemaal van de radar dreigen te verdwijnen. “Nochtans is er genoeg voedsel maar grote organisaties gooien de overschot liever in de vuilnisbak dan het gratis weg te geven”, zegt een vrijwilliger.