Het Antwerps Medisch Laboratorium werd op 29 december gehackt. Sindsdien ervaren ze technische problemen op hun systeem.
Volledig scherm
Het Antwerps Medisch Laboratorium werd op 29 december gehackt. Sindsdien ervaren ze technische problemen op hun systeem. © Google Street View

Antwerps labo herstelt van hacking: veel analyses gebeuren weer intern, maar onlineplatform werkt nog niet en telefoonlijn is overbelast

AntwerpenHet Antwerps Medisch Laboratorium aan de Emiel Vloorsstraat in Antwerpen herstelt mondjesmaat van de hackingaanval van 29 december vorig jaar. Toen drongen hackers het netwerk van het labo binnen, blokkeerden de computers en eisten losgeld. Als het lab niet zou betalen, zouden ze de toegang tot hun systeem niet meer terugkrijgen. Vanzelfsprekend ging het labo niet in op de eisen van de hackers. Steeds meer analyses kunnen weer in het AML worden uitgevoerd, maar het uitsturen van de rapporten gebeurt met vertraging en de telefoonlijnen zijn nog steeds overbelast.

 1. IN BEELD. Op visite bij Bricks in the City: “We gebruiken onze kinderen als excuus om zelf met LEGO te spelen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  IN BEELD. Op visite bij Bricks in the City: “We gebruiken onze kinderen als excuus om zelf met LEGO te spelen”

  Surfers in je toilet, het opgeloste mysterie van De Rechtvaardige Rechters, George Clooney die thee drinkt in plaats van koffie en een haai die badeendjes aanvalt. Niks is te gek in de wondere wereld van LEGO, en dus ook niet op de expo Bricks in the City die momenteel in de Handelsbeurs loopt. Voor jong én oud. “In onze tijd werden LEGO-blokjes nog in hout gemaakt.”
 2. Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs historische pareltjes in Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs histori­sche pareltjes in Antwerpen

  Elke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. Herken jij de plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt? Vandaag onthult hij in onze rubriek ‘Wie weet waar?’ welke plaats in Antwerpen er nu zo anders uitziet. Daarnaast geeft hij als expert ook historische feiten en weetjes over de plaats.
 1. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje

 2. 3D-cadeaus van Marjolein populair: 'Had dit niet verwacht'
  Play

  3D-ca­deaus van Marjolein populair: 'Had dit niet verwacht'