Charlotte trouwde met zichzelf tijdens de openingsreceptie van haar tentoonstelling.
Volledig scherm
Charlotte trouwde met zichzelf tijdens de openingsreceptie van haar tentoonstelling. © Kemizz

Antwerps kunstenares Charlotte de Cock trouwt met zichzelf: “Accepteer de donkere kanten van jezelf”

AntwerpenKunstenares Charlotte de Cock houdt een nieuwe tentoonstelling in de Sint Paulusstraat in Antwerpen. ‘The Wedding’ is een reeks van meer dan 20 schilderijen en beeldhouwwerken over zelfliefde en zelfverbintenis.

 1. Jonge artiesten brengen Amerikaanse pianist Irving Berlin terug tot leven voor zijn kleindochter: “130 jaar geleden vertrok hij vanuit Antwerpen naar Amerika voor een beter leven”

  Jonge artiesten brengen Amerikaan­se pianist Irving Berlin terug tot leven voor zijn kleindoch­ter: “130 jaar geleden vertrok hij vanuit Antwerpen naar Amerika voor een beter leven”

  Honderddertig jaar geleden is het intussen wanneer de toen nog Joods-Russische Irving Berlin in Antwerpen op een schip van Red Star Line stapt om een beter leven te zoeken in Amerika. De wereldbekende pianist van ‘(I’m Dreaming Of A) White Christmas’ zijn muziek kwam dit weekend niet toevallig tot leven in het museum Red Star Line. Vijf jonge muzikanten interpreteerden zijn werk en stelden het voor aan niemand minder dan de Amerikaanse kleindochter van Irving Berlin. “Jonge mensen met een migratie-achtergrond, ik herken mezelf daarin.”
  Antwerpen
 2. Bekende slagerij in Deurne verzegeld wegens fraude, zaakvoerder verdacht van cocaïnesmokkel

  Bekende slagerij in Deurne verzegeld wegens fraude, zaakvoer­der verdacht van cocaïne­smok­kel

  Donderdag heeft het Kali-team de bekende slagerij Butcher Ikken op de Herentalsebaan in Deurne verzegeld in opdracht van het parket van Antwerpen. Er loopt een onderzoek naar witwassen en fiscale fraude door het DIFA-team dat aan drugscriminaliteit gelinkte ondernemingen doorlicht. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Zaakvoerder Omar I. is één van de verdachten in het drugsproces tegen de broers Z. die in Antwerpen-centrum de Hotdog Factory uitbaatten.
  Antwerpen
 1. LEVENSVERHAAL. Viera ‘Milouda’ Sagers (93) overleden, de vrouw die eerste generatie gastarbeiders hielp vanuit haar platenwinkeltje op Turnhoutsebaan
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Viera ‘Milouda’ Sagers (93) overleden, de vrouw die eerste generatie gastarbei­ders hielp vanuit haar platenwin­kel­tje op Turnhoutse­baan

  Viera ‘Milouda’ Sagers is zaterdag overleden. Dat meldt de Marokkaanse gemeenschap in Borgerhout. Milouda had in de jaren zestig een platenwinkeltje op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, van waaruit ze de eerste generatie gastarbeiders in Antwerpen hielp. Ze maakte hun wegwijs in paperassen, hield waardevolle bezittingen veilig in bewaring en hielp zelfs mensen zonder papieren richting een beter leven. “Ze heeft onze grootouders met zoveel warmte ontvangen, ze is een icoon voor immigratie in België.”
  Borgerhout
 2. Dijana Lesic start crowdfunding om sportrolstoel te betalen: “Zonder sportrolstoel, geen nationaal team”

  Dijana Lesic start crowdfun­ding om sportrol­stoel te betalen: “Zonder sportrol­stoel, geen nationaal team”

  De 24-jarige Dijana Lešić uit Merksem is het bewijs dat je een sportief leven kunt leiden met een beperking. De vrouw heeft een spierziekte, maar werd op negenjarige leeftijd verliefd op de G-sport powerchair hockey. Op 13 maart kreeg ze zelfs een uitnodiging van het Belgische nationale team. Die droom moet Dijana jammer genoeg even opbergen, want een eigen sportrolstoel kost 20.000 euro, geld dat Dijana niet heeft. Daarom start ze nu een crowdfunding. “Het zou jammer zijn om niet verder te mogen groeien in deze sport.”
  Merksem