Het dramatische ongeval, waarbij twee zusjes stierven, gebeurde op 24 augustus 2021.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dramatische ongeval, waarbij twee zusjes stierven, gebeurde op 24 augustus 2021. © Photo News

Antwerps kruispunt waar zusjes stierven nog steeds even onveilig: “Lijkt alsof stad ‘hoopt’ dat daar niet opnieuw een drama gebeurt”

AntwerpenEr zijn geen snelle ingrepen mogelijk om het kruispunt van de Lange Leemstraat en de Sint-Vincentiusstraat in Antwerpen, waar in augustus vorig jaar twee jonge zusjes dodelijk werden aangereden, veiliger te maken. Dat zegt Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) vijf maanden na het drama. Volgens Kennis wordt momenteel wél volop nagegaan of structurele aanpassingen mogelijk zijn. Groen-fractieleider Imade Annouri hekelt de “passieve houding” van het stadsbestuur in dit dossier.

  1. Na heisa over openluchtzwemmen: vijver Boekenberg tot eind juni wél op donderdag en vrijdag open

    Na heisa over openlucht­zwem­men: vijver Boekenberg tot eind juni wél op donderdag en vrijdag open

    De beslissing van de stad Antwerpen om de openingsuren van zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen - door een tekort aan redders - tot aan de zomervakantie te beperken, ontlokte een golf van protest. Niet zonder resultaat, blijkt nu. Het stadsbestuur besliste vandaag om vanaf 8 juni op donderdag en vrijdag tóch bijkomende zwemuren aan te bieden in zwemvijver Boekenberg. Kanttekening: de openingsuren van zwembad Plantin Moretus worden hierdoor wel aangepast.
    Deurne