Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Antwerps koppel vindt gestolen elektrische fietsen terug in Zuid-Spanje dankzij gps

Een Antwerps koppel, wiens elektrische fietsen werden gestolen in november vorig jaar, hebben hun tweewielers teruggevonden in het stadje Algeciras, een havenstad in het zuiden van Spanje. Via de lokale politie van Antwerpen kwamen ze in contact met die in Spanje. Zij konden een wit bestelbusje lokaliseren met in de laadruimte maar liefst dertien gestolen fietsen.

 1. IN BEELD. De Antwerpse Stadsschouwburg doorheen de jaren: “Het scheelde niet veel of hij had er nooit gestaan”
  PREMIUM
  Antwerpen

  IN BEELD. De Antwerpse Stads­schouw­burg doorheen de jaren: “Het scheelde niet veel of hij had er nooit gestaan”

  Plannen voor een overdekte markt en een ondergrondse parking, een onhandig kunstwerk uit de jaren ‘80, een bominslag tijdens de Tweede Wereldoorlog: het Theaterplein maakte heel wat mee de laatste eeuw. Stadsgids Tanguy Ottomer schetst de geschiedenis van het plein en haar Stadsschouwburg, nu er besloten is om het theatergebouw af te breken. “Het zou fijn zijn om opnieuw een theater te hebben op de plek waar het Nederlandse theater in Antwerpen is ontstaan.”
 2. BINNENKIJKEN. Gloednieuw vijfsterrenhotel Sapphire House van Marriott opent vandaag: “Geen enkele kamer is dezelfde”
  PREMIUM
  Antwerpen

  BINNENKIJ­KEN. Gloednieuw vijfster­ren­ho­tel Sapphire House van Marriott opent vandaag: “Geen enkele kamer is dezelfde”

  Het heeft even geduurd - vijf jaar om precies te zijn - maar vandaag checken de eerste gasten in bij het nieuwe Sapphire House Antwerp, een Marriotthotel met vijf sterren in de Lange Nieuwstraat. Het hotel wil een uniek verhaal vertellen, met twee volledig plantaardige restaurants, Antwerpse verwijzingen achter elke hoek en zelfs een privédoorgang naar de Handelsbeurs. “Gasten in Sapphire House Antwerp maken deel uit van iets groters.”